Matte keukens in alle kleuren & stijlen - Küchen Direct
  • keuken matzwart

Blogpost: 24 oktober 2019

Matte keukens in alle kleuren & stijlen - Küchen Direct

Matte keukens zijn stijlvol en populairder dan ooit. Dit is niet zonder reden, een matte keuken trekt direct de blikken naar zich toe. De mogelijkheden met een matte keuken zijn eindeloos: ga jij voor een compleet matte keuken, of combineer je mat met natuurlijke materialen voor een oogverblindend geheel? In deze blog vertellen we je meer over de verschillende mogelijkheden met een matte keuken.

Matte keukens: elegant en tijdloos

Matte keukens zijn stijlvol en populairder dan ooit. Dit is niet zonder reden, een matte keuken trekt direct de blikken naar zich toe. De mogelijkheden met een matte keuken zijn eindeloos: ga jij voor een compleet matte keuken, of combineer je mat met natuurlijke materialen voor een oogverblindend geheel? In deze blog vertellen we je meer over de verschillende mogelijkheden met een matte keuken.

Vijftig tinten mat

Een van de redenen dat de mogelijkheden met matte keukens zo groot zijn, is het uitgebreide kleurenpalet waarin deze keukens beschikbaar zijn. Inmiddels wordt duidelijk dat de matte trend hier is om te blijven. Daarom is de matte keuken beschikbaar in steeds meer verschillende kleuren: van donkerblauw tot poeder roze. Ongeacht de rest van jouw interieur kan een opvallende kleur zorgen voor nog meer exclusiviteit. Toch blijven de meest gangbare kleuren de mat zwarte keuken en de keuken die mat wit is gekleurd. Een mat witte keuken heeft een open uitstraling. De witte kleur zorgt niet alleen voor een open uitstraling, maar doet de ruimte optisch ook groter lijken. Wit is een gangbare kleur voor jouw matte keuken die nooit uit de gratie raakt: met wit rijmt immers nagenoeg elke andere kleur en materiaal. Met een mat witte keuken heb jij een bijzondere en elegante basis, die compleet naar wens is aan te vullen met bijzondere accessoires en producten. Met een mat witte keuken sla jij nooit de plank mis en verzeker jij jezelf van een bijzondere keuken. Ben jij op zoek naar iets specialers? Dan is de mat zwarte keuken een goede optie. De keuken die mat zwart gekleurd is, straalt exclusiviteit uit en oogt erg stoer. De zwarte keuken trekt de aandacht naar zich toe en straalt tegelijkertijd rust en eenheid uit. 
 

Varieer in de hoeveelheid mat

Vind jij een compleet matte net een stapje te ver? Dan kies je ervoor om enkele matte onderdelen te integreren in jouw keuken, om toch die chique look te creëren. Ga bijvoorbeeld voor chique matte keukenkastjes in een kleur naar wens en combineer deze met bijvoorbeeld een keramieken of natuurstenen aanrechtblad. Je kunt zelfs een matte keukenkast combineren met keukenkasten van een ander materiaal, om de nadruk er nog meer op te leggen. Een mat aanrechtblad combineert op zijn beurt ook weer goed met bijvoorbeeld houten keukenkasten. De mogelijkheden zijn eindeloos en jij kiest er zelf voor om zoveel mat als jij wilt in je keuken toe te passen voor een stijlvol geheel.

Een matte keuken voor elke stijl

Houd jij van moderne keukens? Deze stijl combineert uitstekend met een matte keuken. Denk bijvoorbeeld aan een mat witte keuken die compleet greeploos is. Houd je meer van industrieel, combineer dan enkele matte onderdelen met bijvoorbeeld metalen of stalen grepen en apparatuur. Hoewel mat in eerste instantie voornamelijk met de wat strakkere keukenstijlen lijkt te rijmen, zijn er nog meer mogelijkheden. Zo kun je zelfs een gezellige, landelijke keuken creëren door bijvoorbeeld matte keukenkastjes te combineren met een warm houten aanrechtblad of vice versa. Ongeacht de stijl waar jij van houdt of naar op zoek bent: een matte keuken past bij nagenoeg elke keukenstijl. 
 

Het schoonmaken van een matte keuken

Het schoonmaken en mooi houden van een matte keuken werkt wel iets anders dan bij een hoogglans keuken. Bij matte keukens blijven vetvlekken en vingerafdrukken meestal langer en beter zichtbaar dan bij een hoogglans keuken. Gelukkig verhelp jij vingerafdrukken eenvoudig en snel door deze met een lauwwarme, zachte doek te poetsen en vervolgens met een droge doek af te nemen. Het is raadzaam om vuil en vlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Op die manier geniet jij zo lang mogelijk van jouw bijzondere, matte keuken. 
 

Kom langs in onze winkel

Ben jij benieuwd naar de diverse uitvoeringen van een matte keuken? Kom dan langs in een van onze winkels. Hier staan matte keukens opgesteld in uiteenlopende stijlen en opstellingen. Bovendien staan onze adviseurs voor je klaar om je geheel vrijblijvend passend te adviseren en antwoord te geven op al jouw vragen.