Maak van je nieuwe keuken jouw droomkeuken
  • Droomkeuken Küchen Direct

Blogpost: 19 juni 2017

Maak van je nieuwe keuken jouw droomkeuken

Op zoek naar een nieuwe keuken? Dan wil je waarschijnlijk een keuken die zowel qua uitstraling als gebruiksgemak helemaal bij jouw stijl en manier van koken past. Toch is het uitzoeken van een nieuwe keuken vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Om je te helpen, hebben we enkele tips op een rijtje gezet. Zo wordt jouw droomkeuken werkelijkheid.

Jij wilt toch ook dat jouw nieuwe keuken helemaal naar wens is?...

Maak van je nieuwe keuken jouw droomkeuken

1. Maak een moodboard

Het maken van een moodboard is heel persoonlijk en helpt je daarom uitstekend bij het uitzoeken van een nieuwe keuken. Wat moet je doen? Verzamel afbeeldingen van keukenstijlen en- opstellingen, materialen, kleuren, apparatuur en ga zo maar door: eigenlijk alles wat de sfeer en stijl in jouw nieuwe keuken weergeeft. Vervolgens kijk je wat bij elkaar hoort en maak je hier een collage van. Je kunt dit doen met handige online programma's of op de ouderwetse knip en plak manier. Een moodboard helpt je om een goed beeld te krijgen van wat je wel en niet wilt in je nieuwe keuken. 

2. Bepaal het budget voor je nieuwe keuken

De prijs speelt een grote rol in de zoektocht naar een nieuwe keuken. Vrijwel alle keuzes die gemaakt moeten worden, zijn afhankelijk van de prijs. Een van de eerste stappen is daarom dat je bepaalt wat je nieuwe keuken maximaal mag gaan kosten. Een tip hiervoor is om de verschillende elementen, zoals het werkblad, de apparatuur, de kastjes en het materiaal uiteen te zetten en hier een prijsindicatie aan te hangen. 

3. Bepaal de opstelling 

De opstelling van je nieuwe keuken is afhankelijk van de ruimte. Zo zijn eilandkeukens en U-keukens geschikt voor de wat grotere ruimtes, terwijl rechte keukens en hoekkeuken is vrijwel iedere ruimte passen. Wanneer je de vorm hebt bepaalt, kun je je pas echt gaan bezighouden met de inrichting en alles wat daarbij komt kijken. 

 

4. Kies je gewenste materialen

Je materiaalkeuze heeft veel invloed op de uitstraling van je nieuwe keuken. Wil je niet te veel geld uitgeven? Kijk dan naar alle mogelijkheden die kunststof biedt. Vind je een exclusieve uitstraling belangrijk? Dan zijn onder andere materialen als glas, RVS en beton een aanrader. Ook het combineren van verschillende materialen kan erg mooi zijn. 

Gratis magazine 

Wil je inspiratie opdoen voor je nieuwe keuken? Bestel dan ons gratis magazine dat vol staat met keukens in verschillende keukenstijlen en -opstellingen, diverse kleurcombinaties, apparaten en alle extra's die jou voorzien van je ultieme droomkeuken.