Losse keukenkasten
  • Mogelijkheden met losse kasten

Blogpost: 28 februari 2018

Losse keukenkasten

Losse keukenkasten bieden uitkomst wanneer je jouw keuken wilt uitbreiden. Het probleem van te weinig werk- en opbergruimte is gemakkelijk te verhelpen met losse keukenkasten. In deze kasten kun je onder andere serviesgoed, pannen en voorraad kwijt: opgeruimd staat netjes! De keuken oogt rustiger, ruimtelijker en strakker. Lees hier handige tips en tricks over het uitbreiden van je keuken met losse keukenkasten!

De keuken uitbreiden met losse keukenkasten

Keukenkasten zijn een ideale manier om meer opberg- en werkruimte te creëren in je keuken. We hebben hieronder een viertal tips voor je klaar gezet waar je mee uit de voeten kunt. Binnen no-time heb jij je keuken uiterst efficiënt ingedeeld!

1. Ga voor een andere kleur of motief
Ga bij het kiezen van losse keukenkasten voor een andere kleur of een bijzonder motief. Wanneer je voor dezelfde kleur gaat als je huidige keukenfronten is er mogelijk een subtiel kleurverschil zichtbaar dat ontstaan is door de jaren heen. Hierdoor valt het extra op dat je keuken al wat ouder is. In dit geval kun je gerust gaan voor een andere kleur. Het combineren van kleuren en motieven voorziet de keuken van een speelse uitstraling. 
 
2. Van een hoekkeuken naar U-keuken
Heb je een hoekkeuken? Hiervan maak je gemakkelijk een U-keuken. Door het toevoegen van losse keukenkasten maak je de U compleet. Ga bijvoorbeeld voor een barretje aan één zijde. Hiermee creëer je naast meer werkruimte ook een sfeervolle plek om lekker te gaan zitten, bijvoorbeeld voor je gasten terwijl je staat te koken of ’s ochtends voor een snel ontbijt. 

3. Extra opbergruimte met losse keukenkasten
Een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor losse keukenkasten is de extra opbergruimte die het met zich meebrengt. Puilen jouw keukenkastjes uit? Staat alles opgestapeld en kun je vaak niet direct vinden wat je zoekt? Dan is er duidelijk gebrek aan ruimte. Met een of twee losse keukenkasten verhelp je dit probleem direct. Geen rondslingerende pannen of keukengerei meer, alles heeft voortaan een eigen plekje. 

4. Een volledig los keukenblok
Met een geheel losstaand keukenblok kun je alle kanten uit. Deze plaats je waar je maar wilt en ook ben je nog minder gebonden aan kleur. Kies bijvoorbeeld voor een opvallend exemplaar dat direct de aandacht vangt in de keuken. Ook qua doeleinden zijn de mogelijkheden eindeloos. Plaats er mooie decoratie voor een persoonlijke draai aan je keuken. Of gebruik het blok voor je keukenapparaten, zoals een blender of koffiezetapparaat. Daarnaast dient het extra keukenblok natuurlijk altijd als extra opbergruimte.
 

Maak vrijblijvend een afspraak

Wil jij je keuken graag uitbreiden? Met losse keukenkasten kom je een heel eind, zonder dat je daar je hele keuken voor hoeft te verbouwen. Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs. Zij voorzien je van een advies op maat en helpen bij het ontwerpen van de uitbreiding van de keuken.