Kokendwaterkanen

Blogpost: 28 mei 2016

Kokendwaterkanen

Het werkblad is het eerste dat je opvalt wanneer je een keuken binnenstapt. Ze bestaan in allerlei materialen, kleuren en diktes. Elk type heeft haar intrinsieke voor- en nadelen. Welk werkblad is voor jouw keuken de beste?

Gemak dient de mens!

De kokendwaterkraan: een overbodige luxe of broodnodig?

Een van de nieuwste keukenontwikkelingen is de kokendwaterkraan. De fluitketel maakte plaats voor de waterkoker en de waterkoker op haar beurt voor deze innovatieve technologie. Met een kokendwaterkraan hoef je niet langer te wachten tot het water begint te borrelen, het komt direct kokend heet uit de kraan. Wat zijn de voordelen van deze kraan?

Voordelen

Deze speciale kraan die snel kokend water kan geven, is aangesloten op een kleine maar krachtige boiler die het water constant op een hoge temperatuur houdt. Je hebt hierdoor in een handomdraai kokend heet water uit de kraan. Met de kokendwaterkraan verkort je de tijd die je nodig hebt om te koken aanzienlijk. Aardappelen, pasta, rijst, groenten: wachten op kokend water is verleden tijd. Ook een lekkere kop thee of een dampende kop soep heb je met een kokendwaterkraan sneller dan ooit op tafel staan. Een van de bekendere merken van kokendwaterkranen zijn Grohe Red, Franke en Quooker.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten kokendwaterkranen op de markt. Je hebt bijvoorbeeld de 3-in-1 kraan die in diverse uitvoeringen verkrijgbaar is. Deze kraan geeft koud, warm en kokend heet water. Er zijn verschillende boiler capaciteiten beschikbaar en je kunt kiezen vaak kiezen voor de toevoeging van een waterfilter. Bij de kokendwaterkranen van Quooker is veel nadruk gelegd op het ontwerp, waardoor ze zeer geschikt zijn voor een luxe keuken. Er zijn nog veel andere merken waaruit je kunt kiezen en er komen er door de populariteit steeds meer bij. Ze variëren in de manier van bedienen, maximale watertemperatuur, boiler capaciteit en niet onbelangrijk: design. Het is aan te raden om de kranen in de showroom te bekijken om te zien welke je het prettigst en mooiste vindt.

Kosten

De kosten voor kokendwaterkranen variëren behoorlijk. Met meer opties en een grotere watercapaciteit lopen de prijzen geleidelijk op. Kijk niet alleen naar de aanschafprijs, maar ook naar welke kosten je er mee bespaart op je water- en energierekening. Een duurdere kokendwaterkraan kan zichzelf op de lange termijn terugverdienen en daardoor zeker de aanschaf waard zijn. Het magazine van Küchen Direct kan je op weg helpen bij de oriëntatie op nieuwe keukenkranen. Vraag dit magazine nu aan om op je gemak inspiratie op te doen!