Kleurencombinaties in de keuken
  • kleurcombinatie keuken

Blogpost: 9 oktober 2019

Kleurencombinaties in de keuken

Je loopt een keukenzaak binnen en wordt overdonderd door de verschillende keukenstijlen en -kleuren. Jij wil ook graag zo’n tijdschriftwaardige keuken, maar weet niet goed hoe je die perfecte kleurencombinatie creëert. Wij helpen je graag door het geven van voorbeelden en delen tips over welke kleuren en materialen zorgen voor de juiste uitstraling.

De mogelijkheden zijn eindeloos.... 

Kleurencombinaties in de keuken

Je loopt een keukenzaak binnen en wordt overdonderd door de verschillende keukenstijlen en -kleuren. Jij wil ook graag zo’n tijdschriftwaardige keuken, maar weet niet goed hoe je die perfecte kleurencombinatie creëert. Wij helpen je graag door het geven van voorbeelden en delen tips over welke kleuren en materialen zorgen voor de juiste uitstraling. Het is namelijk bewezen dat een goed doordacht en uitgebalanceerd kleurenplan bijdraagt aan ons geluk en welzijn. Ben jij nieuwsgierig hoe je kleuren het beste kan combineren om jouw droomkeuken te verwezenlijken? Lees dan snel verder.

Rust creëren

Als je wilt gaan voor een keuken die rust uitstraalt, kies dan voor een keuken met complementaire kleuren. Het combineren van gelijksoortige kleurtinten wordt ook wel ton-sur-ton genoemd. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van zwart en grijs voor het creëren van een harmonieus effect. Hierbij kun je kiezen om één kleur feller terug te laten komen, maar vanwege de combinatie van complementaire kleuren zorg je hoe dan ook voor een rustgevend effect.

Stoere uitstraling

Bij een stoere keuken denken we al snel aan een industriële keuken. Door het combineren van hout en beton zorg je voor deze pittige uitstraling. De kleuren die bij de industriële keukenstijl horen zijn overwegend grijs, zwart en wit. Deze stijl is het best toepasbaar in een grote ruimte met hoge plafonds. Je kunt naast de basiskleuren zwart, grijs en wit ook kiezen voor gedempte geel- oranje- en groentinten. Ook koperkleuren en metallic tinten sluiten naadloos aan bij deze stijl.

Warme uitnodigende sfeer

Wil je van jouw keuken een warme, sfeervolle plek maken? Kies dan voor lichte kleuren, zoals wit, lichtgrijs, beige of bruin. Deze warme, uitnodigende keukenkleuren zien we vaak terug in landelijke of klassieke keukens. Crème witte of licht ivoorkleurige tinten zijn zeer populair in deze sfeervolle keukens. Door het gebruik van lichte kleuren maak je de keuken ruimtelijker. Wanneer je deze keuken binnenloopt word je direct bevangen door de warme sfeer.

Trendy stijl

Bij een trendy keukenstijl kun je kiezen voor felle kleuren. Vaak worden deze felle kleuren gecombineerd met houtafwerkingen en robuuste elementen zoals een betonnen keukenblad of grote keukengrepen. Hierdoor worden de felle kleuren niet te overheersend en blijft je keuken een natuurlijke, serene plek. Je kunt het beste voor één felle kleur kiezen in combinatie met een basiskleur, zoals wit, grijs of zwart. Je keuken krijgt op deze manier gegarandeerd een uniek, oogstrelend karakter.

Kies de kleuren die bij je passen

Het lastige bij het kiezen van de keukenkleuren is nog altijd de vraag; welke kleur past het beste bij mij? Gelukkig bestaan er geen verkeerde kleuren, maar wel verkeerde kleurencombinaties. Even bladeren door een magazine kan een heerlijk moment van ontspanning zijn om na te denken over de kleuren van je keuken en inspiratie op te doen. In ons gratis keukenmagazine staan verschillende keukenstijlen met diverse kleurencombinaties. Bekijk welke kleuren je momenteel in je interieur hebt en bepaal welke keukenkleuren hier het beste bij passen. Wil je de kleurencombinaties graag met eigen ogen zien? Kom dan langs in een van onze showrooms en laat je adviseren door een professionele adviseur.