Kleine ruimte, maar toch een kookeiland? Het kan

Blogpost: 8 juli 2019

Kleine ruimte, maar toch een kookeiland? Het kan

Ook in een kleine ruimte zijn er mogelijkheden voor een kookeiland. Lees hier over welke mogelijkheden we het hebben.

Kleine ruimte, maar toch een kookeiland? Het kan

 

De multifunctionaliteit van een kookeiland

De droom van veel kookliefhebbers is een kookeiland. Dit is niet gek, want een kookeiland is zeer multifunctioneel. Je gebruikt het voor het snijden van je komkommers, het werken op je laptop en het eten van je heerlijke maaltijd.

Naast de veelzijdigheid in het gebruik is het kookeiland ook een ware eyecatcher in de keuken. Een kookeiland past in elk interieur en in iedere ruimte, zelfs in een kleine ruimte.

Past een keukeneiland wel in mijn keuken?

Het antwoord op deze vraag is ja. Natuurlijk komt een keukeneiland het beste tot zijn recht in een grote ruimte, maar dat wil niet zeggen dat er geen mogelijkheden bestaan voor een kookeiland in een kleine ruimte. Integendeel zelfs. Je kunt natuurlijk geen groot keukeneiland plaatsen, maar een klein formaat zal goed staan.

Let wel op de vorm van de ruimte. Een lange, smalle keuken is niet geschikt voor een keukeneiland, maar een vierkante ruimte wel. Wij adviseren om lichte kleuren te gebruiken en zo min mogelijk accessoires te plaatsen wanneer je voor een kookeiland in een kleine ruimte kiest. Hiermee lijkt je keuken optisch groter.

Maar hoe zit het dan met de afzuigkap?

Niets is zo vervelend als een prachtig kookeiland met een hangende afzuigkap. Een kookeiland staat los van de muur en vaak middenin een ruimte. Het is dan ook onhandig dat een hangende afzuigkap het uitzicht belemmert. De oplossing hiervoor is een afzuiging die verwerkt wordt in het werkblad van het kookeiland.

Deze trend zie je tegenwoordig steeds vaker terugkomen in keukens. Zoals je op onderstaande foto ziet, is de afzuiging in het werkblad niet alleen ontzettend praktisch, maar straalt het ook een grote mate van luxe uit.

Open keuken

Vroeger waren de woonkamer en keuken vrijwel altijd twee gescheiden ruimtes. Tegenwoordig wordt de woonkamer echter vaak bij de keuken betrokken en zo is het begrip open keuken ontstaan. Een kookeiland past perfect in een open keuken. Zo betrek je het hele gezin en de gasten optimaal bij het koken.

Bovendien zorgt de open ruimte voor een ruimtelijke sfeer en een open gevoel tijdens het koken. Je mag best trots zijn op je mooie, luxe eilandkeuken en dat is precies wat je in een open keuken kunt laten zien.

Laat je adviseren

Ben je na het lezen van dit artikel nog niet volledig overtuigd van een kookeiland in jouw kleine keuken? Maak dan gebruik van onze online keukensamensteller en kijk wat het beste bij jouw keuken past.

Wil je liever inspiratie opdoen of vragen stellen aan onze adviseurs, kom dan langs in een van onze vestigingen. Onze adviseurs kijken graag samen met jou naar hoe een kookeiland het beste in jouw keuken past.