Hoe maak je de keuken af met de juiste keukenverlichting?
  • keukenverlichting

Blogpost: 16 januari 2017

Hoe maak je de keuken af met de juiste keukenverlichting?

Waar de meeste keukens vroeger niet meer dan het lichtje van de afzuigkap en een lamp aan het plafond hadden is het vandaag de dag mogelijk om lange strips LED-verlichting onder het werkblad aan te brengen. Verlichting moet tegenwoordig niet alleen praktisch zijn maar ook vooral sfeer brengen.

Sfeervolle en praktische keukenverlichting

Een keuken is pas echt compleet zodra de juiste verlichting is toegevoegd. Met de juiste keukenverlichting zorg je er namelijk voor dat de keukenelementen goed worden belicht en creëer je een prettige werkruimte. Daarnaast creëer je met de juiste verlichting een sfeervolle uitstraling. Wil je weten hoe je jouw keuken op de juiste manier belicht? In dit blog lees je er alles over!

Verschillende soorten keukenverlichting

Keukenverlichting bestaat uit basisverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting. Allereerst is het belangrijk om de basisverlichting te plaatsen. Hiermee wordt de gehele ruimte verlicht en vormt dan ook de basis voor de rest van de keukenverlichting. Het doel van dit type verlichting is om de ruimte groter te laten lijken, omdat dit type verlichting geen schaduwen vormt. Vervolgens plaats je de werkverlichting. Deze verlichting is gericht op de werkplekken van de keuken en zorgt ervoor dat je ogen minder snel vermoeid raken tijdens het koken. Tot slot maak je het geheel af met de sfeerverlichting. Hiermee geef je de uitstraling  van je keuken net dat beetje extra. Met deze laatste touch bepaal je stijl van de keuken, zoals op de foto te zien is.

Waar plaats je de keukenverlichting?

Allereerst plaat je de basisverlichting. Omdat dit type verlichting zorgt voor de gehele belichting van de keuken is het belangrijk om deze centraal te plaatsen. Daarnaast wordt de basisverlichting vaak als eerste gebruikt wanneer je de keuken binnenkomt. De werkverlichting wordt geplaatst boven de werkplekken, zoals het keukenblad en het fornuis. De sfeerverlichting kan op de plekken geplaatst waar jij extra aandacht op wilt vestigen. Dit is dus afhankelijk van jouw keuken en persoonlijke smaak.

Bezoek een van onze vestigingen

Wil je meer inspiratie opdoen over de verschillende mogelijkheden voor keukenverlichting? Bezoek een van onze vestigingen en bekijk wat verlichting voor een keuken kan doen. Daarnaast kunnen onze professionele adviseurs je voorzien van een passend en persoonlijk advies.