Keukenlades indelen, hoe doe je dat?
  • Keukenlade indelen

Blogpost: 19 augustus 2016

Keukenlades indelen, hoe doe je dat?

Benieuwd hoe je je keukenlades het beste in kunt richten? Met deze tips benut je de ruimte in je nieuwe keuken optimaal.

Tips voor je nieuwe keuken: keukenlades inrichten...

Nieuwe keuken: hoe deel ik mijn keukenlades het beste in?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe keuken wil je het meteen in één keer goed doen. Niet alleen moet de uitstraling van de keuken naar wens zijn, ook een efficiënte indeling vinden we erg belangrijk. Het indelen van keukenlades vormt bij veel mensen een struikelblok. Je wilt er zo veel mogelijk spullen in kwijt, maar hoe doe je dit zonder dat het rommelig wordt? Onderstaande tips helpen je om de keukenlades in je nieuwe keuken efficiënt in te delen. 

1. Gooi spullen weg

Het indelen van je nieuwe keuken is een mooi moment om eens kritisch naar al je kookgerei en etensvoorraden te kijken. Heb je alles wel nodig? Heb je bepaalde spullen dubbel? Is het al het eten nog wel houdbaar? Door jezelf dit soort vragen te stellen, merk je al snel dat er hier en daar toch wel wat spullen weg kunnen. Dit betekent dat je meer ruimte overhoudt in je nieuwe keuken. 

2. Soort bij soort opbergen 

Stiekem tellen keukens heel wat lades, zo ook je nieuwe keuken. Om hier zo goed mogelijk mee om te gaan en de ruimte efficiënt te benutten, raden wij je aan om spullen die bij elkaar horen samen op te bergen. Dus een aparte lade voor bestek, maar dan ook echt alleen voor bestek, en aparte lades voor bijvoorbeeld pannen en servies. Houd soort bij soort, want wanneer je dit niet doet zorgt dit op den duur voor een onoverzichtelijke en inefficiënte indeling. Dat zou zonde zijn in je nieuwe keuken. 

3. Maak gebruik van voorraadpotten 

Een pak rijst, suiker of bloem, een zak macaroni of spaghetti: dit zijn spullen die je vast en zeker wil opbergen in één van je nieuwe keukenlades. Het nadeel hiervan is dat dit soort spullen vaak door elkaar staan. Daarnaast valt er met een beetje pech iets om in de lade waardoor deze meteen vies is. Verre van ideaal. Een oplossing hiervoor is om al dit soort etenswaren in je nieuwe keuken in voorraadpotten te stoppen. Deze kun je netjes naast elkaar zetten en daarnaast voorkom je dat je knoeit als er per ongeluk een pak omvalt. Bovendien is het zo ook gemakkelijker om de pot terug te zetten op de plek waar je hem gepakt hebt. 

4. Koop rekjes of bakjes om klein keukengerei te organiseren 

Kruiden, boulillonblokjes, noten, justabletten: allemaal voorbeelden van kleine spulletjes die je ook in je nieuwe keuken ergens kwijt moet. Wanneer je kleine rekjes of bakjes koopt, kun je al dit soort keukengerei netjes bij elkaar houden: één bakje voor de kruiden, één bakje voor smaakmakers zoals bouillon - en justabletten en ga zo maar door. Zo voorkom je dat je nieuwe keukenlades binnen de kortste keren een grote puinhoop zijn.