Keuken verbouwen? Maar hoe dan?
  • banks-keuken

Blogpost: 26 september 2016

Keuken verbouwen? Maar hoe dan?

Ga je binnenkort je keuken verbouwen? Met dit stappenplan ga je gestructureerd te werk en weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet.

Waar moet ik beginnen?.... 

Keuken verbouwen? Stappenplan gebruiken 

Sta jij op het punt om te verhuizen? Of woon je goed, maar is je huidige keuken aan vervanging toe? Volg dan dit stappenplan en realiseer jouw droomkeuken zonder stress. Het verbouwen van een keuken is namelijk een stuk leuker dan je denkt, als je tenminste het overzicht bewaart.

Stap 1: ontwerp je keuken 
Het belangrijkste onderdeel van je nieuwe keuken is de indeling. Wil je een indeling die lijkt op de huidige indeling, of wil je juist iets compleet anders? Het is belangrijk om van tevoren een ontwerp te maken van hoe je de keuken wil hebben.

Neem niet alleen mee waar de kastjes en de koelkast mogen staan, maar bekijk ook of het leidingwerk en de elektrapunten verlegd moeten worden. Stel jezelf daarna de vraag of je dit zelf kan, of dat je hier een vakman bij nodig hebt. Weet je niet goed hoe je de keuken precies vorm wil geven, kijk dan voor inspiratie op Pinterest en kom erachter wat jou precies aanspreekt.

Stap 2: maak een planning 
Een goede planning draagt bij aan een soepel verloop van de keukenverbouwing. Schrijf daarom allereerst op wat er allemaal moet gebeuren: van het slopen van je huidige keuken tot het poetsen van de nieuwe keuken. Denk daarbij na over welke dingen je zelf wilt/kunt doen en welke zaken je uitbesteedt.

Schrijf bij deze planning een datum op wanneer jij wil dat de hele keukenverbouwing is afgerond. Handig hierbij is het stellen van tussentijdse deadlines, zodat je weet of je op schema ligt. Zo bewaar je het overzicht voor jezelf.

Stap 3: slopen 
Je hebt je indeling gemaakt, het leidingnetwerk getraceerd en een gedegen planning gemaakt. Daardoor weet je precies wat je wel en niet moet verwijderen. Het slopen van de huidige keuken geeft veel puin. Zorg daarom dat je over een container beschikt waar je het puin in kunt doen.

Wanneer er waterleidingen en elektriciteit verlegd moeten worden, kun je dat het beste doen na het puinruimen.

Stap 4: montage en afwerking 
De een na laatste stap van de keukenverbouwing betreft het monteren van de nieuwe keuken. Voordat je hieraan begint raden we aan om stuc- en tegelwerkzaamheden uit te voeren als dit nodig is. Wanneer de keuken er niet instaat, kun je namelijk nog overal makkelijk bij.

Vervolgens kan de keuken dan echt gemonteerd worden. Wil je zeker zijn dat alles bij de montage goed verloopt? Laat je dan helpen door Küchen Direct keukenmonteurs.

Stap 5: afwerking
Wanneer de keuken helemaal gemonteerd is, is het einde van de keukenverbouwing in zicht. Het enige wat nog rest, is de afwerking. De laatste delen van de muren schilderen, het betegelen van de achterwand, het ophangen van de wandplanken, etc. Wij raden je aan om de keuken grondig te poetsen voordat je tot de inrichting overgaat.

Verder kun je bij de afwerking denken aan het ophangen van verlichting en accessoires. Ook het waterdicht afkitten van alle naden is belangrijk, om waterschade aan je nieuwe kastjes en schimmelvorming te voorkomen. Dan is nu het einde van de keukenverbouwing in zicht en kun je volop van je nieuwe keuken genieten.

Laat je inspireren

Weet je nog niet goed welke keukenstijl bij jou past of wil je weten wat de trends van nu zijn? Bestel dan nu ons gratis inspiratiemagazine boordevol keukens in allerlei stijlen. Of stel zelf online je keuken samen via onze online keukensamensteller en zie ook direct wat deze keuken jou gaat kosten.