Keuken pimpen: een 'nieuwe' keuken voor weinig geld
  • Keuken pimpen Küchen Direct

Blogpost: 28 september 2016

Keuken pimpen: een 'nieuwe' keuken voor weinig geld

Wil jij je keuken pimpen? Dit is makkelijker én goedkoper dan je denkt! Deze vier tips helpen je om je keuken op te knappen met een klein budget.

Deur, greep, werkblad of achterwand.... 

Keuken pimpen: een 'nieuwe' keuken voor weinig geld

Je keuken pimpen is dé oplossing wanneer je een nieuwe wilt, maar hier eigenlijk nauwelijks geld voor hebt. Omdat het pimpen van je keuken helemaal niet zo moeilijk en duur hoeft te zijn als vaak gedacht wordt, hebben we wat geld besparende tips op een rijtje gezet. 

Stap 1: Keukendeurtjes pimpen  
Keukendeurtjes hebben veel invloed op de uitstraling van een keuken. Omdat het aanschaffen van nieuwe fronten kosten met zich meebrengt, kun je er ook voor kiezen om je huidige keukendeurtjes te schilderen of te spuiten. Een makkelijke manier om je keuken te pimpen waarbij je de ruimte meteen een nieuwe look geeft. 

Stap 2: Pimpen met nieuwe grepen 
Ook het vervangen van de keukengrepen is een goede optie om je kastjes een andere uitstraling te geven zonder dat je een groot budget hebt. Het is natuurlijk wel afhankelijk van het soort materiaal dat je kiest. Bij Küchen Direct heb je een ruime keuze uit voordelige grepen, stuk voor stuk verkrijgbaar in verschillende looks: ideaal om je keuken te pimpen. 

3: Pimpen met een nieuw werkblad
Wanneer je over een redelijk budget beschikt, kun je ervoor kiezen om je keukenblad te vervangen. Dit geeft direct een nieuwe en frisse uitstraling aan je keuken. Tip: kies voor een kunststof werkblad. Deze zijn het voordeligst en zijn ook te koop met een natuurstenen of houten look. Bijna niet van echt te onderscheiden! 

4: Achterwand pimpen 
Ben je de achterwand van je keuken beu? Er zijn verschillende manieren om hier iets aan te doen. Het schilderen van de achterwand is vaak het goedkoopst. Ook een nieuwe tegelwand is in vergelijking met andere opties relatief goedkoop. 

Meer inspiratie voor je nieuwe keuken?

Wil je meer inspiratie opdoen voor het pimpen van je keuken? Bestel dan nu ons gratis magazine dat vol staat met voorbeeldkeukens. Succes met opknappen en veel plezier in je 'nieuwe' gepimpte keuken!