Keuken kopen: een goede voorbereiding is het halve werk

Blogpost: 7 december 2017

Keuken kopen: een goede voorbereiding is het halve werk

Een keuken kopen is een uitdaging en kan ontzettend leuk zijn. Toch kijken sommigen anders aan tegen een keuken kopen. De vele mogelijkheden waar je uit kunt kiezen, zoals kleuren, opstellingen en materialen kunnen ervoor zorgen dat je op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. In dit blog geeft Küchen Direct je tips en kun je alles lezen over hoe jij goed voorbereid een bezoek kunt brengen aan een keukenwinkel. Zorg ervoor dat jij weet wat je te wachten staat.

1. Inzicht: moodboard

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken krijg je veel vragen op je afgevuurd. Van welk soort werkblad je wil tot de keukenopstelling en kleuren van je nieuwe keuken. Om alvast een richting te krijgen in wat je mooi vindt, kun je een moodboard maken. Door het creëren van een moodboard maak je inzichtelijk welke uitstraling jij voor je keuken passend vindt. Voor de een is dit misschien een landelijke uitstraling met hout en een crème kleur, terwijl de andere een moderne keuken met gladde, glanzende kasten mooi vindt. Ga op zoek in tijdschriften en knip uit wat je mooi vindt, van kleuren tot aan verschillende keukenafbeeldingen. In de winkel kun je dan al direct gerichter aangeven wat je mooi vindt en naar welke keukenuitstraling je op zoek bent.

2. Kom niet voor verrassingen te staan: afmetingen

Elke ruimte is anders en daarom is het goed om te weten hoe het bij jou eruit ziet. Meet daarom de ruimte van je keuken op en neem de afmetingen mee naar je winkelbezoek. Het is zoals het gezegde: meten is weten. Daarnaast is het goed om een foto van je huidige keuken mee te nemen. Hiermee kun je precies laten zien wat nu waar zit. Zo krijgt de adviseur inzicht in waar de koelkast, de kookplaat, afzuiging en de gootsteen zitten. Dit is handig voor de afvoerpunten en elektriciteitspunten van je nieuwe keuken en het ontwerpen ervan.

3. Onmisbaar: apparatuur

Een groot onderdeel van de keuken bestaat uit de apparaten. Blader door verschillende keukenmagazines, zoek op internet en laat je inspireren door alle nieuwe technologieën van de apparaten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is. Je zult ontdekken dat dit aanbod groot is en dat er ook voor de kleine portemonnee veel keus is. Wanneer je voor je bezoek aan de keukenwinkel al weet welke apparaten niet mogen ontbreken in je keuken, beleef je veel meer plezier. Tenslotte, als jij zelf niet weet wat je wilt, hoe moet onze adviseur dat dan weten? Zolang je een richting hebt of een idee, kan Küchen Direct het plaatje compleet maken.

4. Eventueel zelf knutselen: 3D ontwerp

Heb je een moodboard, weet je de afmetingen van de keukenruimte en ongeveer welke apparatuur je wilt plaatsen? Dan kun je eventueel online zelf een 3D ontwerp maken van je nieuwe droomkeuken. Je ziet direct hoe het staat en misschien kom je er dan wel achter dat een andere kleur mooier is. Of doet het plaatje nog niet helemaal aan je verwachtingen? Dit maakt niet uit. Neem je ontwerp(en) mee naar de winkel waar je samen met een van onze adviseurs verder kan kijken om jouw wensen uit te laten komen.

5. Plan een afspraak

De eerste drie stappen doorlopen voor het kopen van je nieuwe keuken? Dan ben jij klaar voor een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Plan een afspraak en dan helpen we je graag bij het samenstellen van de perfecte keuken.