Industriële Keuken
  • Industriële keuken

Blogpost: 26 april 2016

Industriële Keuken

De trend van nu.

Informatie over keukens?

De trend van nu: Industriële Keukens

Wat keukenstijlen betreft valt er genoeg te kiezen. Landelijke keukens, echte design keukens of keukens met bijvoorbeeld veel hoogglans elementen, je hebt veel stijlmogelijkheden. Het type keuken dat een speciale vermelding verdient is de industriële keuken. Industrieel klinkt spannend, en dat is het ook. Een industriële keuken is stoer dankzij de ruwe randjes, verweerde uitstraling en gebruik van robuuste materialen.

Materiaalgebruik

Een typisch industriële keuken herken je aan het gebruik van ruwe materialen zoals rvs en beton. Deze materialen geven de industriële keuken een unieke en robuuste uitstraling. Het werkblad kan bijvoorbeeld volledig van roestvrijstaal zijn, maar denk ook aan rvs-apparatuur die de industriële sfeer van je keuken naar een nog hoger niveau tillen. Een betonnen aanrechtblad of kookeiland past ook perfect bij de industriële stijl.

Aankleding

Een industriële keuken kan wat koel en somber klinken, maar dat is het niet! Zeker niet met de juiste aankleding. Door te werken met vintage accessoires laat je de oude tijden herleven. Denk bijvoorbeeld aan canvassen met logo’s van industriële merken en grafische prints. Je maakt je industriële keuken compleet met houten tafels en stoelen die een verweerde uitstraling hebben. 

Verlichting

In industriële keukens is de verlichting misschien wel het meest bepalend voor de sfeer. De rauwheid van dit type keuken wordt versterkt door minimaal vormgegeven verlichting, of juist lampen met grote grove kappen. Boven een houten tafel zijn grote lampenkappen een absolute aanwinst. De keuken wordt niet alleen goed verlicht, maar dit type lampen draagt ook bij aan de robuustheid van het geheel. Je kunt de kappen in dezelfde kleur van de keuken nemen, of juist een stoer contrast creëren door de lampen in een andere kleur te kiezen.  

Wanden

Een bakstenen muur is zeker het overwegen waard als je een industriële keuken wil kopen. Bakstenen stralen ruwheid uit, zeker in combinatie met zichtbare leidingen en buizen. Wat je ook kiest, een zoveel mogelijk onbewerkte muur geeft je de robuustheid die je zoekt. Met rvs-elementen en accessoires tegen de muur creëer je een waanzinnige uitstraling.

Vloeren

Een echte industriële keuken is niet af zonder een bijpassende vloer. Zo kun je kiezen voor de combinatie van een betonnen werkblad en betonnen vloer als je op zoek bent naar eenheid en een rustigere uitstraling van de keuken. Een gietvloer of verouderde houten vloer is ook perfect voor een industriële keuken. De afwisseling tussen beton en verweerd hout geeft je het gevoel van een oude fabriekshal.

Inspiratie

Vraag nu ons magazine aan om inspiratie op te doen voor je industriële keuken. Zie zelf wat er voor jou mogelijk is en stel in gedachten alvast jouw perfecte industriële keuken samen.