Industriële keuken: stoer en robuust

Blogpost: 4 januari 2018

Industriële keuken: stoer en robuust

Een industriële keuken is een nieuwe karakterstijl in de keuken en heeft een robuuste uitstraling. Deze uitstraling ontstaat doordat veel elementen van de bouwstructuren nog zichtbaar zijn bij een industriële keuken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een onafgewerkte stenen muur of een plafond waarbij de stalen dragers nog zichtbaar zijn. Ook kun je deze trend heel simpel implementeren met kleinere aspecten. Meer weten over deze trend? Lees dan snel verder hoe je jouw keuken kunt veranderen in een industriële keuken.

Met een paar aanpassingen al een industriële uitstraling

Misschien heb je nog een goede keuken, maar wil je graag een industriële uitstraling in je huidige keuken implementeren. Met een paar kleine aanpassingen kun je jouw keuken helemaal omtoveren tot een industriële keuken. Een van de meest simpele dingen om aan te passen zijn de handgrepen op de kasten. Plaats hierop grepen met een industrieel design en je keuken krijgt al direct een andere look. Ook kun je kiezen voor planken in plaats van bovenkasten. Planken boven het aanrecht is een element wat vaak terugkomt bij industriële keukens. Verder kun je ook nog denken aan het vervangen van de kraan om de kenmerken van een industriële stijl in je bestaande keuken verder door te voeren.

Het gaat om meer dan alleen de keuken

Als je een aantal aanpassingen gedaan hebt om je keuken om te toveren naar een industriële keukenstijl, dan kun je nog elementen toevoegen die het plaatje compleet maken. Wat kenmerkend is en je heel eenvoudig kunt doen is een aantal haken ophangen aan de muur of boven het kookeiland en hier potten en pannen aanhangen. Ook stoere, robuuste industriële lampen kunnen natuurlijk niet ontbreken in een industriële keuken. Als laatste en misschien wel belangrijkste element: de eettafel. Vervang deze bijvoorbeeld door een mooie onbewerkte houten tafel. Zo kun je door middel van verschillende elementen en accessoires je keuken verder omtoveren tot een industriële keuken.

Het kost niet veel: omtoveren van bestaand naar industrieel

Een bestaande keuken aanpassen naar een keuken met een industriële uitstraling hoeft niet duur te zijn. Zelf bepaal je welke elementen je wilt aanpassen en welk budget je hiervoor over hebt. Natuurlijk is het vervangen van handgrepen op de kastdeuren goedkoper dan bijvoorbeeld het vervangen van de lampen of eettafel. Je kunt de veranderingen zo duur maken als je zelf wilt, maar hoe meer je vervangt hoe beter de industriële keukenstijl zichtbaar is.

Inspiratie opdoen?

Wil je meer inspiratie opdoen over industriële keukens of andere keukenstijlen bekijken? Bestel dan ons gratis magazine dat hiermee vol staat. Bij Küchen Direct krijg je heldere prijzen en altijd deskundig advies.