Hoe richt ik mijn kleine keuken efficiënt in?

Blogpost: 20 augustus 2019

Hoe richt ik mijn kleine keuken efficiënt in?

Benieuwd hoe je een kleine keuken het beste kan inrichten? Met onze tips en adviezen benut je de ruimte maximaal en laat je je keuken groter lijken.

Hoe richt ik mijn kleine keuken efficiënt in?

Je hebt een kleine keuken en wil deze zo optimaal mogelijk benutten. Je panikeert, want zeker in deze moderne tijd moet je er veel spullen en apparaten in kwijt kunnen. Geen paniek! Met deze handige tips kun je jouw keuken zo efficiënt mogelijk inrichten. Ook in een kleine keuken kun je namelijk maximaal profiteren van de beschikbare ruimte, zonder in te leveren aan opbergruimte of kookgenot.

Kies voor hoge keukenkasten

In een kleine keuken zal je maximaal gebruik moeten maken van de beperkte ruimte die beschikbaar is. Het plaatsen van keukenkasten biedt hiervoor de uitkomst. Hoe hoger de inbouwkasten, hoe meer inbouwapparatuur en keukenaccessoires je kwijt kunt. Je kunt zowel kiezen voor hoge, doorlopende kasten als voor zwevende bovenkasten. Hoge, doorlopende kasten ogen het ruimst. Zwevende kasten laten daarentegen de ruimte weer kleiner lijken. De zwevende kasten bieden wel weer extra ruimte. De keuze is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

De juiste keukenopstelling is van groot belang

De juiste keukenvorm is van groot belang. Heb je een langwerpige, maar smalle keuken? Kies dan voor een rechte keukenopstelling of een hoekkeuken. Is je keuken juist erg breed, maar zeer kort? Kies dan voor een hoekkeuken, parallel- of een U-keuken. Ook een kookeiland in een kleine keuken wordt alsmaar populairder. Een kookeiland is makkelijker te realiseren in een kleine, vierkante ruimte dan in een kleine, langwerpige ruimte.

Slimme opbergsystemen

Niet alleen de keukenruimte zelf kan optimaal benut worden. Ook de binnenkant van de keukenkasten kunnen een bijdrage leveren aan de efficiëntie van je kleine keuken. Heb je bijvoorbeeld een keuken met een hoek? Kies dan voor een draaicarrousel in de hoek keukenkasten. Op dit draaiend plateau kun je gemakkelijk een heleboel pannen en potten kwijt. De opbergruimte van je keuken wordt hierdoor vergroot en je kunt makkelijk bij de achterste pannen.

Kookplezier in jouw kleine keuken

Een kleine keuken is knus en gezellig. Je kan de keuken met de bovenstaande tips zo efficiënt mogelijk indelen. Let op welke keukenopstelling je wil en kijk aan de hand daarvan naar de details die je wil toevoegen. Berg apparaten handig op in hoge ingebouwde keukenkasten. Heb je vragen over hoe je jouw kleine keuken zo optimaal mogelijk kunt benutten? Kom dan langs in een van onze vestigingen. Onze adviseurs helpen je graag met het bepalen van jouw droomkeuken.