Hoe kies ik de meest ideale keukenopstelling?
  • Keuken werkdriehoek

Blogpost: 13 januari 2016

Hoe kies ik de meest ideale keukenopstelling?

Deel je werkdriehoek (de afstand tussen koken, koelen en spoelen) zó slim in, dat je geen overbodige meters maakt in je nieuwe keuken.

Maak geen overbodige meters...

Wat is de ideale keukenopstelling?

Een keuken werkt pas echt lekker als je alles bij de hand hebt. Dus welke opstelling je keuken ook krijgt, kies altijd voor de beste ergonomische oplossing. Anders gezegd: zorg voor een optimale balans tussen voldoende werkblad, handig gebruik van de ruimte en maximale bewegingsvrijheid.

Je kunt je keuken zien als een zogenaamde werkdriehoek met drie belangrijke functies:

  • Vooraad en bewaren
  • Spoelen en wassen
  • Bereiden en koken

1. Voorraad en bewaren

Een groot deel van je keuken gebruik je als opslag. Want je bewaart er je voedingsmiddelen – in lades en kasten of gekoeld in de koelkast of vriezer. En je zult ook kastruimte nodig hebben voor servies, glaswerk en keukenhulpmiddelen.

2. Spoelen en wassen

Een intensieve bezigheid! Je spoelbak en eventuele vaatwasser horen daarom dicht bij elkaar. En dan het liefst in het midden van je keuken, want zo leg je de minste afstand af. Nog een tip: plan je servieskasten dicht bij de vaatwasser, zodat je makkelijk kunt inruimen.

3. Bereiden en koken

Om ‘lekker’ te kunnen koken heb je ruimte en overzicht nodig. Creëer dus op je aanrechtblad voldoende werkvlak om het eten te bereiden en plaats je oven of magnetron, kookplaat en afzuigkap direct bij je werkplek. Wil je alles bij de hand hebben, zorg dan dat je ook je potten, pannen en werkbestek in deze zone kwijt kunt. En denk vooral aan goede verlichting!

Heb je nog meer informatie nodig over de opstelling van je nieuwe keuken? Wil je heel veel voorbeeldkeukens zien en direct de bijbehorende prijs bekijken? Vraag het gratis magazine aan. Deze ligt binnen 3 dagen in de brievenbus! 

Uiteraard helpen we je in de showroom met het tekenen van de ideale keukenopstelling. Je krijgt direct een uitgebreid 3D ontwerp en offerte van het ontwerp. En uiteraard direct de laagste prijs!