Handgrepen van keukenkastjes
  • Opleggreep

Blogpost: 8 mei 2018

Handgrepen van keukenkastjes

Handgrepen van keukenkastjes bepalen voor een groot deel de stijl van je keuken. De handgrepen variëren in vorm, kleur en materiaal. Zo zijn er eindeloos veel mogelijkheden en is er altijd een handgreep die past bij de uitstraling van je keuken. Küchen Direct vertelt je meer over design, functionaliteit en de verschillende soorten die er zijn. Lees verder en ontdek welke handgreep bij jou en je keuken past! 

Handgrepen voor iedere keukenstijl

Handgrepen hebben een grote impact op de stijl en afwerking van je keuken. Door te kiezen voor een bepaalde kleur, materiaal of vorm onderstreep je de stijl die je met je keuken wil uitstralen. We lichten de verschillende keukenstijlen en de grepen die daarbij passen voor je uit.

De moderne keuken
Bij een moderne keuken staat een strakke, naadloze uitstraling centraal. Hierbij passen smalle roestvrijstalen grepen uitstekend. Ook grepen in dezelfde kleur als de keukenkastjes dragen bij aan de rustige uitstraling. Veel moderne keukens zijn zelfs greeploos of semi-greeploos. De keukenkastjes open je dan met greeplijsten, die verwerkt zijn in de deuren van de kasten. Op deze manier bewaar je de rust en creëer je een zeer strakke look.

De landelijke keuken
De landelijke keuken kenmerkt zich door aanwezige handgrepen of knoppen, die een duidelijk kleurcontrast vormen met de keukenkastjes. De grepen hebben uiteenlopende designs: van grove, brede en smalle handgrepen tot komvormige handgrepen, knoppen en ringen. 

De industriële keuken
Bij een industriële keuken mogen de handgrepen er zeker uitspringen. Wat er bijvoorbeeld goed bij past, zijn grove, donkerkleurige grepen die net zo breed zijn als het kastje zelf. Dit is een robuuste toevoeging aan de keukenkastjes en zorgt daarmee voor een stoere draai aan je keuken. 

De klassieke keuken
De traditionele klassieke keuken heeft keukenkastjes met ronde knoppen, in goud-, zilver- of koperkleur. De klassieke keuken van nu kent veel meer mogelijkheden. Denk aan zilveren komgrepen, zwarte ovalen knoppen en koperen vierkante knoppen. Kleur, design en materiaal zijn eindeloos te combineren.

Functionaliteit

Naast het uiterlijk van de handgrepen is ook functionaliteit belangrijk. Kies voor een greep waar je goed met je hand in kunt, zodat je de keukenkast of –lade makkelijk en snel kunt openen. Ga ook na of de greep geschikt is voor een bepaalde kast of lade. Wanneer je bijvoorbeeld een moderne keuken hebt met brede lades of een kastdeur van een vaatwasser, kies dan altijd voor brede grepen. Je hoeft dan minder kracht te zetten om de deur of lade te openen.

Maak vrijblijvend een afspraak

Ben je op zoek naar geschikte handgrepen voor jouw keukenkastjes? Maak vrijblijvend een afspraak voor een adviesgesprek met onze deskundige adviseurs. Zij helpen je graag met al je vragen en voorzien je van een passend en gedegen advies.