Grote keuken - Küchen Direct
  • grote keuken

Blogpost: 6 maart 2020

Grote keuken - Küchen Direct

Een grote keuken heeft veel voordelen. Toch kan het indelen soms een lastige klus zijn. Ontdek de voordelen en tips voor het indelen hier bij Küchen Direct.

Grote keuken

Een grote keuken geeft je de mogelijkheid om écht te leven in de keuken. Je maakt nu namelijk de heerlijkste gerechten dankzij de grote werkruimte en je drinkt en kletst bij met gasten aan de ruime keukenbar of kookeiland. In een grote keuken heb je veel mogelijkheden qua indelingen. Vrijwel alle opstellingen zijn mogelijk. Echter dien je wel altijd rekening te houden met een ergonomische en praktische indeling. Je wilt namelijk jouw grote keuken optimaal gebruiken. Heb jij een grote keuken en wil je weten hoe je deze het beste indeelt? Lees dan snel verder en gebruik de handige tips van Küchen Direct. In deze blog vertellen we je de voordelen van een grote keuken en geven we je tips voor het indelen ervan.

Een grote keuken met kookeiland

Wanneer je beschikt over een grote keuken, is een groot kookeiland of keuken met bar mogelijk. Terwijl jij de heerlijkste gerechten bereidt, kunnen jouw gasten plaatsnemen aan de keukenbar of het kookeiland. Een groot keukeneiland biedt de mogelijkheid voor een grote spoelbak of groot fornuis. Een grote spoelbak in de keuken is erg praktisch wanneer je met meerdere mensen een huishouden deelt en daardoor veel vaat hebt. Ook geeft een groot fornuis je de mogelijkheid om voor veel mensen te koken. Een groot keukeneiland in de keuken zorgt voor praktische opbergruimte. In het kookeiland plaats je jouw servies, waardoor bijvoorbeeld bovenkastjes overbodig zijn. Hierdoor lijkt de ruimte extra open en groot. In veel gevallen is een grote keuken ook een open keuken. Dit wil zeggen dat de keuken in dezelfde ruimte plaatsvindt als het woongedeelte. Een open keuken versterkt daarnaast de ruimtelijkheid in de grote keuken.

Vergeet de keuken werkdriehoek niet

Een grote keuken indelen klinkt erg gemakkelijk. Echter is het vaak lastiger dan je denkt. Wanneer je een grote keuken hebt, heb je namelijk alle ruimte voor bijvoorbeeld een groot werkblad, kookeiland en koelkast. Wanneer je deze te ver uit elkaar plaatst verlies je de ergonomie in jouw keuken. Er zal in dit geval teveel ruimte ontstaan tussen verschillende onderdelen in de keuken, waardoor je veel loopt tijdens het koken. Houd daarom bij het plaatsen van een nieuwe, grote keuken altijd rekening met de keukendriehoek. Dit is een denkbeeldige driehoek tussen de kookplaat, spoelbak en koelkast. De afstand tussen deze onderdelen houd je het beste onder de twee meter voor een ergonomische indeling. Dit betekent dat de totale maximale lengte van het werkdriehoek rond de zes meter moet liggen. Hiermee voorkom je onnodig geloop en maak je het koken een stuk aangenamer.

Kom langs in onze winkel en ontdek de voordelen van een grote keuken

Wil je meer tips voor het indelen van jouw grote keuken? Kom dan langs in een van onze winkels. Hier staan talloze, grote keukens opgesteld in uiteenlopende stijlen en opstellingen. Bovendien staan onze adviseurs voor je klaar om je geheel vrijblijvend passend te adviseren en antwoord te geven op al jouw vragen. Meer inspiratie opdoen vanuit huis? Ook dat is mogelijk. Het gratis Küchen Direct magazine biedt talloze voorbeelden van de keukentrends van dit moment. Ontdek de trends vanaf jouw keukentafel!