Een nieuwe keuken: van kijken tot kopen

Blogpost: 27 juni 2016

Een nieuwe keuken: van kijken tot kopen

Toe aan nieuwe keuken, maar weet je niet precies hoe z'n proces verloopt? In dit blog vertellen we je alles over het proces van een nieuwe keuken kopen.

Ga je een nieuwe keuken kopen?...

Een nieuwe keuken: van kijken tot kopen

Een nieuwe keuken is niet iets wat je even uitzoekt en daarna meteen koopt. Nee, voordat je daadwerkelijk overgaat tot de koop van een nieuwe keuken ben je heel wat uurtjes op internet, bezoekjes aan keukenwinkels en adviezen van keukenadviseurs verder. Om je een goed beeld te geven van het hele proces, vertellen we je in deze blog hoe het traject eruit ziet voordat je daadwerkelijk overgaat tot de koop van een nieuwe keuken.  

 

Het verloop van de klantreis

 

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe keuken doorloop je meestal drie verschillende fases:

 

  • Oriëntatiefase. Als je besloten hebt om een nieuwe keuken te kopen, begin je met oriënteren. Je kijkt naar verschillende keukencollecties en doet zo inspiratie en informatie op om er vervolgens achter te komen naar wat voor soort keuken je op zoek bent.
  • Informatiefase. Wanneer je een aantal ideeën op een rijtje hebt gezet en je ongeveer weet wat je wilt met je nieuwe keuken, ga je bewust naar keukenwinkel(s) toe voor nadere informatie van keukenadviseurs, maar ook om alle keukens met eigen ogen te bekijken.
  • Besluitvormingsfase. Als je voldoende informatie hebt gekregen en samen met een keukenadviseur naar de mogelijkheden voor jouw nieuwe keuken hebt gekeken, is het tijd om de knoop door te hakken en ga je over tot de daadwerkelijke aankoop. 
De invloed van internet

Met de komst van het internet wordt er steeds meer online research gedaan. Kun jij je nog voorstellen dat mensen vroeger per se naar de winkel moesten om inspiratie en informatie over keukens op te doen? Waarschijnlijk niet, want tegenwoordig wordt eerst het hele internet afgespeurd. Denk aan keukenwebsites, Pinterest, maar ook aan blogs en niet te vergeten online klantreviews. Op het moment dat de klant beslist om naar een winkel te gaan, heeft deze persoon dan ook veel meer informatie op zak dan vroeger het geval was. Zo zie je dat internet op dit moment een onmisbare rol speelt wanneer je op zoek bent naar een nieuwe keuken.  

 

Hulp bij het keuzeproces

Omdat de aankoop van een nieuwe keuken niet niks is, hechten veel klanten waarde aan een actieve ondersteuning tijdens het keuze proces. Klanten hebben behoefte aan interactie met een deskundige: ze willen kunnen sparren over ideeën, voorzien worden van goede adviezen en vinden het fijn als iemand met hen meedenkt. Objectief advies is hierbij van groot belang. 

Inspiratie opdoen voor je nieuwe keuken?

Ben jij op zoek naar een nieuwe keuken en wil je alvast wat inspiratie opdoen? Bestel dan ons gratis nieuwe magazine dat vol staat met verschillende keukens, tips en trends. Een goed begin is het halve werk, dus laat je maar lekker inspireren.