Een nieuwe keuken: gemak voorop
  • nieuwe keuken gemak

Blogpost: 15 augustus 2017

Een nieuwe keuken: gemak voorop

Mensen zijn continu op zoek naar dingen om het leven makkelijker te maken. Dat gemakkelijke leven wil je natuurlijk ook in de keuken. Maar hoe maak je het werken in de keuken makkelijker? In dit blog geeft Küchen Direct je een aantal tips om bij het ontwerpen van je nieuwe keuken in je achterhoofd te houden, zodat je dit gemakkelijk leven kunt verwezenlijken. Lees het hier!

Een nieuwe keuken:

Maak het werken makkelijk!

Wanneer je een keuken ontwerpt is het handig om je keuken in verschillende zones in te delen. Je kunt de keuken op delen in de zones ‘voorraad’, ‘opbergen’, ‘spoelen en afval’, ‘voorbereiden’ en ‘koken en bakken’.

Het is handig om de spullen en apparaten die je voor elke zone nodig hebt bij elkaar in de buurt te plaatsen. Bijvoorbeeld de afvalbak onder de spoelbak of de pannen in de buurt van de kookplaat. Het indelen van de keuken wordt zo heel eenvoudig.

Plaats bijvoorbeeld lades onder de kookplaat voor al je kookgerei en bestek. Zo loop je nooit onnodig heen en weer en wordt je leven in de keuken weer wat makkelijker!

De plek van de apparatuur

Nog een  tip is om van te voren goed na te denken over de plaats, en dan voornamelijk de hoogte, van de apparatuur. Ingebouwde apparaten verplaats je namelijk niet zo snel wanneer deze eenmaal geïnstalleerd zijn.

Wanneer je een fanatieke bakker bent, is een oven op werkhoogte bijvoorbeeld ideaal. Zo hoef je niet steeds door de knieën om je baksels uit de oven te halen.Let er bij het plaatsen van de oven wel op dat er genoeg afzetruimte is in verband met de hitte.

Ook de vaatwasser wordt vaak standaard onderin geïntegreerd. Maar heb je last van je rug of wil je niet hoeven bukken bij het in- en uitruimen? Overweeg dan om de vaatwasser op een ergonomische hoogte in te bouwen.

Ontwerp je eigen keuken!

Wil jij ook eens kijken hoe jouw ideale keuken eruit ziet en hoe je deze zo gemakkelijk mogelijk kunt maken? Ontwerp dan zelf je ideale keuken bij Küchen Direct! Met deze handige 3D tool kun je in slechts een paar stappen jouw eigen keuken ontwerpen. Probeer onze vernieuwde tool nu gratis en ontdek het gemak van Küchen Direct.