Een keuken voor een klein appartement 50m2

Blogpost: 20 juli 2016

Een keuken voor een klein appartement 50m2

Op zoek naar een keuken voor klein appartement of studio? En waar moet je op letten? Wij vertellen het je graag in dit blog.

Alles is mogelijk...

Ideale keuken voor een klein appartement/studio

Een klein appartement betekent niet dat je geen fijne luxe keuken kunt hebben. In tegendeel, er zijn allerlei mogelijkheden voor een klein appartement, als je het maar slim aanpakt. Met de juiste keuzes creëer je een keuken die groter lijkt en waarin de ruimte optimaal benut wordt. Hoe krijg je die ideale keuken voor je kleine appartement/studio? 

Keukenontwerp

Een kleinere keuken kan bij bijvoorbeeld een moderne keuken zijn. Met houtstructuren en RVS krijgt de keuken een moderen en warme uitstraling, zeker als je kiest voor wat donkerdere houtkleuren. Tip: een grote spiegel die doorloopt tot aan het plafond past goed bij een moderne keuken en geeft meteen de ilusie dat het keukenblad doorloopt voor een ruimtelijk effect. 

 

Ruimte optimaal benutten 

Een zwevend tafelblad bovenop lage keukenkasten doet wonderen voor het praktisch gemak van je keuken. Met dit type tafelblad gaat er geen opbergruimte verloren en je kunt tegenover elkaar eten en de dag bespreken. Een langwerpige bar tegen de muur zorgt voor ruimte, maar je eet er minder gezellig aan omdat je tegen de muur aan kijkt. Barkrukken zijn op zichzelf zeker het overwegenwaard. Ze nemen minder ruimte in dan stoelen en je kunt het tafelblad gelijk laten lopen met het keukenblad door de hoge zitting. 

 

Groot laten lijken van je ruimte 

Je kunt kiezen voor een neutrale kleur die eruit springt ten opzichte van de muren. De keuken lijkt groter wanneer je kiest voor één mate kleur in plaats van verschillende kleuren of te felle en uitbundige materialen. Om een kleine open keuken zo ruim mogelijk aan te laten voelen, kun je de keuken in dezelfde kleuren uitzoeken, of in de zelfde kleur schilderen als de muren. De keuken gaat hierdoor op in de ruimte en wordt optisch groter. In het algemeen zijn witte tinten en neutrale materialen the way to go. 

 

Inspiratie 

Om inspiratie op te doen kun je het magazine van Küchen Direct opvragen. Hierin vind je tal van ideeën en tips voor een keuken in een klein appartement. Er is meer mogelijk dan je denkt!