Downdraft afzuigsystemen - Küchen Direct

Blogpost: 16 maart 2020

Downdraft afzuigsystemen - Küchen Direct

Met een downdraft afzuigsysteem geniet je van een strakke uitstraling in de keuken en heb je geen last meer van kookluchtjes in de keuken.

Strakke keuken met een downdraft afzuiging

De downdraft afzuiging is het innovatieve afzuigsysteem voor in de keuken. Met een downdraft afzuigsysteem is een grote en opvallende afzuigkap boven de kookplaat verleden tijd. Een downdraft afzuigsysteem zit namelijk verwerkt in het aanrechtblad, waardoor deze nauwelijks zichtbaar is. Hierdoor geniet je van een strakke en ruimtelijke keuken. Een downdraft afzuiging heeft dus zijn voordelen ten opzichte van een traditionele afzuigkap. Wil jij meer weten over downdraft afzuigingen of wil je weten of dit iets voor jou is? Küchen Direct vertelt je er graag meer over.

Hoe werkt een downdraft afzuiging?

Een downdraft afzuiging is het innovatieve alternatief van een afzuigkap boven de kookplaat. Een downdraft afzuigsysteem zit namelijk niet boven de kookplaat, maar in de kookplaat verwerkt. Met een druk op de knop komt het afzuigsysteem omhoog. De downdraft is dus alleen zichtbaar wanneer je het nodig hebt: tijdens het koken. Zodra je klaar bent, druk je op een knop en het afzuigsysteem verdwijnt weer in het keukenblad. Je hoeft er dus niet aan te trekken en er komen geen fysieke inspanningen bij kijken. Vieze luchtjes worden afgevoerd naar buiten of gefilterd en terug het huis in gecirculeerd, dit is afhankelijk van het type afzuiging. Steeds meer merken verkopen downdraft afzuigsystemen. Of je nu kiest voor een downdraft afzuigsysteem van Siemens of van BORA, deze afzuigingen werken veelal hetzelfde.

Voordelen downdraft afzuigsysteem

Het grote voordeel van een downdraft afzuigsysteem is de strakke uitstraling die je hiermee creëert in je keuken. Doordat een grote, zichtbare afzuigkap ontbreekt, ontstaat er een ruimtelijke sfeer. De plek boven de kookplaat heb je nu vrij voor bijvoorbeeld een keukenkast om keukenproducten in op te bergen. Maar daarnaast kent een downdraft afzuiging nog meer voordelen. Zo worden de geurtjes direct verwijderd, doordat de afzuiging vlakbij de kookplaat is verwerkt. De kookluchtjes komen direct vanuit je pan de afzuiging in, waardoor de geurtjes nog minder kans hebben om zich in jouw huis te verspreiden. Tot slot is je hoofd verder van de afzuiging vandaan, waardoor je minder geluid van de afzuigkap ervaart.

Nadelen downdraft afzuigsysteem

Een downdraft afzuiging is duurder in aanschaf dan een traditionele afzuigkap. Je moet al snel rekening houden met een bedrag van rond de €1500,-. Doordat een downdraft afzuigsysteem stijlvol zit verwerkt in het keukenblad, is het lastig om dit te monteren in een bestaande keuken. Voor in een nieuwe keuken is het geen probleem, hier kan gemakkelijk rekening mee worden gehouden. Wel is een downdraft afzuigsysteem gemakkelijker te onderhouden dan een traditionele afzuigkap. Daar waar je ruimte bespaart boven de kookplaat, verlies je ruimte onder de kookplaat. Doordat het afzuigsysteem hieronder zit verwerkt, gaat dit ten koste van de kastruimte onder de kookplaat.

Kom langs in de winkel

Wil je weten of een downdraft afzuigsysteem iets voor jou is? Kom dan gerust eens langs in een van onze winkels. Maak van tevoren een afspraak met onze adviseurs voor persoonlijk advies. Onze keukenadviseurs geven je persoonlijk en vrijblijvend op maat gemaakt advies. Wil je meer weten over innovatieve keukenapparaten of wil je inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Bestel dan ons gratis magazine boordevol keukeninspiratie en laat je inspireren.