Dinnerparty? Met deze vier tips dek je je tafel leuk op!

Blogpost: 14 oktober 2016

Dinnerparty? Met deze vier tips dek je je tafel leuk op!

Bij een dinnerparty is niet alleen lekker eten belangrijk, het oog wil natuurlijk ook wat. Met deze tips zorg je daarom voor een gezellig opgedekte tafel.

 

Wat een plaatje....

Dinnerparty? Met deze vier tips dek je je tafel leuk op!

Vrienden uitnodigen en samen gezellig een avondje dineren: de één doet het wat vaker dan de ander, maar we zijn er ongetwijfeld allemaal bekend mee. Nadat je hebt bepaald wat er op tafel komt te staan, is het tijd om over de aankleding na te denken. Want niet alleen lekker eten is belangrijk, het oog wil natuurlijk ook wat. Om deze reden hebben we vier tips op een rijtje gezet waarmee je je tafel leuk en sfeervol kunt dekken.

1. Zet een bloemetje neer

Soms zorgen de simpelste dingen al voor een heleboel sfeer. Een bloemetje is hier een voorbeeld van. Vind je het gezellig om meerdere bloemetjes op tafel te zetten? Kies dan voor kleine, lage vaasjes. Hierdoor kun je er gemakkelijk overheen kijken en bovendien heb je hier niet zoveel bloemen voor nodig. Je kunt ook kiezen voor één grote bos bloemen in plaats van een aantal kleine vaasjes. Deze kun je dan bijvoorbeeld op de kop van de tafel zetten. 

 

2. Gebruik bijzonder servies

Het servies bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je tafel. Wanneer je je gedekte tafel dus uniek wilt maken, is het aan te raden om wat minder alledaags servies te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor vierkante ovale borden in plaats van de standaard ronde vorm. Daarnaast maak je met opvallende kleurcombinaties en patronen het verschil. Wil je echt iets unieks? Illustreer dan zelf je eigen borden. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zo kun je je servies bijvoorbeeld voorzien van verschillende quotes of patronen. 

3. Gebruik een tafelloper

Wanneer je een tafelloper gebruikt, ziet de tafel er direct al wat meer aangekleed uit. Kies een kleur die bij de rest van de aankleding en het interieur past en zorg hiermee dat de tafelloper bij het geheel past. Je kunt de tafelloper zowel in de lengte als in de breedte neerleggen. Wanneer je voor de breedte kiest, heb je per twee personen één tafelloper nodig, terwijl je er maar één in het totaal nodig hebt als je voor de lengte kiest. 

4. Maak gebruik van diverse kleuren

Om de tafel helemaal af te maken, is het leuk om verschillende kleuren te gebruiken. Let er wel op dat de kleuren bij elkaar passen, zodat je gedekte tafel één geheel uitstraalt. Houd je van fris en retro? Denk dan eens aan de combinatie van okergeel met blauw- en beigetinten. Geef je de voorkeur aan een wat koelere uitstraling? Kies dan voor diverse blauwtinten zoals zeeblauw, lichtblauw en donkerblauw. Wit, grijs- en bruintinten zijn de meest populaire kleurcombinaties wanneer je de boel wat neutraler wilt houden. 

Wil je meer ideeën opdoen over hoe je je eettafel gezellig aan kunt kleden voor een dinnerparty? Bestel dan ons gratis nieuwe magazine dat vol staat met allerlei accessoires en kleurcombinaties. Wij wensen je een smakelijk en bovendien gezellig diner toe!