Een kastenwand in de keuken
  • Een kastenwand in de keuken

Blogpost: 20 mei 2019

Een kastenwand in de keuken

De kastenwand is iets wat je steeds vaker terugziet in de keukens van nu. Lage keukens stijgen in populariteit, maar doordat hier geen bovenkasten bij horen, mis je al snel een belangrijk element: voldoende opbergruimte. Een kastenwand biedt hier de perfecte oplossing voor. Deze wand bestaat in verschillende soorten, maten en indelingen. Hierdoor bestaat er voor iedere keuken en stijl een geschikt model. Ben je benieuwd naar de voordelen en de mogelijkheden van een kastenwand? Lees dan snel verder.

De verschillende indelingen van een kastenwand

Een groot voordeel van een kastenwand is de grote verscheidenheid aan mogelijkheden. Hierdoor kies je voor een wand die je geheel naar jouw behoefte en smaak kunt indelen. Allereerst kun je denken aan een klassieke servieskast met planken. Deze tijdloze oplossing is niet alleen stijlvol, maar ook zeer voordelig. Daarnaast is een apothekerskast ook een handige optie. Verschillende voorraden berg je hier netjes in op, zodat de keuken opgeruimd blijft. Tot slot behoort ook een kast met binnenladen tot de mogelijkheden. Deze inrichting zorgt voor een georganiseerd opbergsysteem, waarin je zowel servies als voorraad kwijt kunt.


Kies je voor een halfhoge of een hoge kastenwand?

Doordat lage keukens steeds meer in trek komen, zien we ook steeds vaker de halfhoge kastenwand terug. Dit model zorgt voor een ruimtelijk effect en een open uitstraling. Een hoog model heeft als voordeel dat je meer opbergruimte creëert op een plek die je verder niet gebruikt. Hierdoor kun je nog meer keukenapparatuur, voorraden en servies een plekje geven voor een nette, opgeruimde keuken. Daarnaast heeft een hoge kastenwand als voordeel dat keukenapparatuur op ooghoogte kan worden geplaatst. De keuze voor een halfhoge of hoge kastenwand is geheel afhankelijk van de rest van de indeling van jouw keuken en de behoefte aan extra opbergruimte.

Een kastenwand in de stijl van jouw keuken

Naast de keuze voor diverse indelingen en een halfhoog of hoog model, is ook de keuze voor de stijl van de kastenwand erg belangrijk. Je wilt natuurlijk dat de wand aansluit bij de rest van het interieur van je keuken. Kleuren, materialen en motieven kunnen geheel afgestemd worden op de rest van de keuken voor een gevoel van eenheid. Bovendien kun je er ook voor kiezen om de kastenwand in te bouwen in de keukenmuur, waardoor deze nog meer opgaat in het geheel. Kies je ervoor om geen plint toe te voegen, dan creëer je een zwevend, speels effect.

Maak je eigen 3D-ontwerp

Ben jij benieuwd hoe een kastenwand er uitziet in jouw keuken? Gebruik dan onze 3D tool om jouw eigen keuken te ontwerpen. Dankzij een aantal handige stappen ontwerp je jouw complete keuken en zie je of een kastenwand bij jouw keuken past. Bovendien kun je het design net zolang aanpassen totdat het geheel naar jouw smaak is.