de open keuken
  • open keuken

Blogpost: 20 september 2019

de open keuken

Vroeger was de keuken vrijwel altijd gescheiden van de woonkamer. Tegenwoordig worden deze twee ruimtes vaker bij elkaar betrokken waardoor het begrip open keuken is ontstaan. Een open keuken biedt allerlei voordelen en mogelijkheden. Aan de andere kant brengt een open keuken ook enkele aandachtspunten met zich mee. Wil je hier graag meer over weten? Lees dan verder. Küchen Direct vertelt het je graag.

De mogelijkheden zijn eindeloos.... 

Waarom kiezen voor een open keuken?

Hoe fijn zou het zijn om een multifunctionele keuken te hebben? Door de ruimte open te maken creëer je een woonkeuken. Zo is jouw open keuken een centrale plek waar sociale interacties, culinaire activiteiten en design elkaar ontmoeten. Door van twee ruimtes één ruimte te maken creëer je een open en ruimtelijke sfeer. De open keuken biedt vele mogelijkheden waarbij jij volledig naar eigen wens een keuken kan samenstellen.

Een stijlvol keukeneiland

Een open keuken is ideaal voor een kookeiland, ook wel keukeneiland genoemd. Eilandkeukens zijn momenteel de meest populaire keukens in Nederland. Een keukeneiland is, zoals de naam al verklapt, een eiland in jouw keuken. Het eiland wordt geplaatst op afstand van de wanden. Deze trendy eyecatcher zorgt voor een bijzondere, exclusieve uitstraling. Het mooie van een keukeneiland is dat het met alle keukenstijlen gecombineerd kan worden. 

  • Tip: Mocht je een kleine ruimte hebben, maar toch een kookeiland willen? Dat kan! Lees deze blog om te weten hoe.

Waar moet ik op letten als ik een open keuken wil aanschaffen?

  • Zorg voor een goed afzuigsysteem. Het is heel fijn om in een open keuken te koken, maar de geurtjes verspreiden zich gemakkelijker in een open ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een moderne kookplaat met een ingebouwd afzuigsysteem. Hierbij worden de geurtjes direct verwijderd waar ze ontstaan.

  • Kies voor een indeling die bij jou past. Bij een keukeneiland kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om het eiland leeg te laten of een kookplaat of spoelbak op het eiland te plaatsen. Je kan een kookeiland zo multifunctioneel maken als je zelf wilt.  

  • Omdat de keuken nu één is met de woonruimte is het belangrijk om een keukenstijl te kiezen die bij de rest van het interieur past. Op deze pagina vertelt Küchen Direct je over de verschillende keukenstijlen.

Ik wil meer weten!

Ben je enthousiast geworden over een open keuken en wil je graag meer inspiratie opdoen? Kom dan langs in een van onze winkels of bestel ons gratis keukenmagazine boordevol inspiratie. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken met een van onze keukenspecialisten. Zij helpen graag bij het samenstellen van jouw droomkeuken.