De leukste wijnbars van Nederland

Blogpost: 29 juli 2016

De leukste wijnbars van Nederland

De laatste jaren wordt er niet alleen steeds meer waarde gehecht aan wat er op ons bord komt, een mooi glas wijn vinden we net zo belangrijk. Lees hier over de beste wijnbars van Nederland.

Leuk voor in het weekend...

De beste wijnbars van Nederland

 

In de grote steden schieten de wijnbars als paddestoelen uit de grond. Bij de wijn kun je vaak genoeg ook een lekkere maaltijd nuttigen. Franse, Chileense, Italiaanse, Zuid Afrikaanse en Spaanse wijnen; wijnbars staan bekend om hun verschillende soorten wijnen. En de keuze is groot; heeft de ene bar 20 soorten wijn, bij de andere zaak kun je kiezen uit wel 80 soorten. Daarom deze week de vijf beste wijnbars: proost! 

Beschikt Amsterdam relatief gezien over veel wijnbars, restaurant en Wijnbar Artisan in Den Bosch was de eerste wijnbar in Nederland. Al ruim twee jaar is dit restaurant in deze stad dé plek voor wijndrinkers, van 12:00 tot 22:00 uur. Overigens dicht bij het station, dus met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken. 

Wil je op een hippe plek van een glas wijn genieten, ga dan naar Bubbles & Wines in Amsterdam. De service is goed, zeker omdat erg veel wijnen gewoon per glas te bestellen zijn. Voor een echte maaltijd kun je hier niet terecht, maar bestel gerust een hip hapje bij de wijn.

Niet duur, Wijnlokaal Mulliner's in Amsterdam. En wat een oase rust vlakbij het drukke Leidseplein. Bij de wijn kun je kiezen voor tapas, of de veelgeprezen kaasfondue. 

Top 5 wijnbars

1. Restaurant en Wijnbar Artisan, Den Bosch 

2. Wijnbar Boelen & Boelen, Amsterdam

3. Bubles & Wines, Amsterdam

4. Restaurant & Wijnlokaal Aal, Utrecht

5. Wijnlokaal Mulliner's, Amsterdam