De juiste voorraadkasten in de keuken

Blogpost: 6 februari 2018

De juiste voorraadkasten in de keuken

Voorraadkasten in de keuken zorgen voor opbergruimte en zijn daarom ontzettend praktisch. Het is altijd heel fijn als alles netjes opgeruimd kan worden en je direct alles bij de hand hebt, wat heel goed kan met voorraadkasten. Als je een nieuwe keuken gaat kopen, kun je kiezen uit veel verschillende soorten en maten. In dit blog helpt Küchen Direct je bij het kiezen van een voorraadkast dat het beste in jouw keuken past.

Hoe is het nu en wat kan beter?

Iedere keuken heeft voorraadkasten. Alleen bepaalt de grootte van een keuken vaak de hoeveelheid opbergruimte. Om te bepalen wat het fijnst is en van welke voorraadkast je straks het meeste plezier hebt, is het handig om de huidige situatie als eerste bekijken. Door na te denken over de volgende punten kun je al een aardig beeld schetsen van wat jij straks nodig hebt aan voorraadkasten in je nieuwe keuken.

  • Denk bijvoorbeeld na over alles wat je qua opbergruimte nu fijn vindt in je huidige keuken. Vind je het gebruik van lades heel fijn of maak je liever gebruik van kasten met planken erin?
     
  • Maak ook een lijst met wat je mist. Heb je genoeg ruimte om alles op te bergen, past alles in de kast of heb je veel op elkaar gestapeld staan? Ook kan het voorkomen dat het servies maar net in de kast past of dat je bekers moet stapelen. Dit is natuurlijk niet zo fijn.

Wat komt er in mijn nieuwe voorraadkast te staan?

Door te bedenken welke producten in je keuken staan, kan onze adviseur je helpen met het kiezen van de juiste soort kast. Heb je bijvoorbeeld heel veel grote pannen en schalen? Dan heb je een hele andere kast nodig, dan dat je veel servies wilt opbergen. De verschillende producten vragen om verschillende kasten.

Diverse soorten voorraadkasten

Wanneer je voorraadkasten gaat aanschaffen voor je nieuwe keuken kun je kiezen uit de volgende soorten:

  • Een kast met planken: Creëert veel ruimte, maar bij deze soort kun je vooral makkelijk bij de producten die voor in de kast geplaatst zijn.
  • Kasten met lades: Alle producten kun je makkelijk uit de kast pakken, maar je hebt maar een beperkte ruimte voor het plaatsen van de lades.
  • Lades: Ook bij deze soort kun je makkelijk bij alle producten en je houdt veel ruimte over. Voor het opbergen van servies kun je alleen beter een andere soort kast kiezen.

Natuurlijk is een combinatie van de bovenstaande soorten voorraadkasten mogelijk. Het is echter goed om na te denken over waar je welke soort voorraadkast plaatst. Een lade is bijvoorbeeld handiger om onderin de keuken te plaatsen, omdat je hierdoor makkelijker de lades kan opentrekken. Kasten met planken zijn dan weer handiger voor op ooghoogte of boven het hoofd.

Plan een afspraak

Zoals je ziet; er zijn veel verschillende mogelijkheden, en dan heb je nog niet eens nagedacht over de kleuren of materialen van de voorraadkasten. Laat je helpen door een van onze adviseurs en plan een afspraak. Hierdoor krijg je meer inzicht in de mogelijkheden van voorraadkasten voor jou en wat voor jouw keuken de beste keuze is.