De juiste afzuigkap voor een moderne keuken
  • afzuigkap

Blogpost: 16 juli 2019

De juiste afzuigkap voor een moderne keuken

Afzuigkappen verminderen nare geurtjes en vocht uit jouw keuken en zorgen voor ventilatie. Er bestaan tegenwoordig allerlei soorten afzuigkappen en afzuigsystemen. Lees hieronder meer.

De mogelijkheden zijn eindeloos.... 

De geschikte afzuigkap voor een moderne keuken

Een van de meest essentiële onderdelen van de keuken is de afzuigkap. De afzuigkap heeft geen spannend imago, maar toch is het belangrijk dat de afzuigkap goed aansluit bij de rest het interieur. Een moderne keuken is strak en stijlvol. Om ervoor te zorgen dat de afzuigkap niet uit de toon valt, geven wij je graag wat tips voor het vinden van de best passende afzuigkap in jouw moderne keuken. We hebben de verschillende modellen voor je op een rijtje gezet:


Geïntegreerde afzuigkap

Ben je op zoek naar een afzuigkap die niet opvalt? Dan is een geïntegreerde afzuigkap precies wat jij zoekt.

Deze afzuiger wordt in een kastje boven je kookvlak gemonteerd. Wanneer je het kastje open doet, doet de afzuigkap zijn werk.

Vlakscherm afzuigkap

Bij de vlakscherm afzuigkap worden kookgeuren afgevoerd door middel van een uittrekbaar systeem. Ben je klaar met koken? Dan schuif je de afzuigkap eenvoudig weer in.

De afzuigkap wordt weggewerkt in de kast boven het kookvlak en valt daardoor niet op.

Wand afzuigkap 

Wand afzuigkappen worden aan de wand gemonteerd en zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Je kunt voor een traditionele variant kiezen, maar ook voor een diagonaal model. Bij de wand afzuigkap staat naast het functionele doel ook het decoratieve doel centraal. 

Eiland afzuigkap 

Wil je een moderne keuken met keukeneiland? Dan is de eiland afzuigkap een mooie aanvulling van jouw moderne keuken. Door de opvallendheid van deze afzuigkap is het belangrijk dat je een model kiest die volledig past bij je persoonlijke smaak.

Inbouw afzuigkap 

De inbouw afzuigkap is het broertje van de geïntegreerde afzuigkap, zonder dat je deze hoeft uit te trekken. De inbouw afzuigkap is onzichtbaar en zal daarom de moderne keuken in zijn waarde laten. Je hoeft namelijk niet op het design van de afzuiging te letten.

Downdraft afzuigkap

Een downdraft afzuigkap is een afzuigkap vlakbij -of in de kookplaat. Zodra je wil gaan koken schuif je eenvoudig de kap uit het aanrecht omhoog.

Via een knop op het display bedien je de downdraft automatisch en stel je zelf de hoogte in. Na het koken verdwijnt de downdraft via een knop automatisch in het keukenblad.

Deze afzuigkap is niet alleen een lust voor het oog, maar ook zeer functioneel.

Meer inspiratie opdoen?

Wil jij meer inspiratie opdoen voor de afzuigkap of het indelen van je moderne keuken? Bestel dan ons gratis magazine dat vol staat met voorbeeldkeukens in diverse stijlen, apparaten, kleur- en materiaalcombinaties en verschillende accessoires. Jouw moderne keuken kun je zo tot in detail bepalen.