De ideale koelkast voor jouw keuken

Blogpost: 14 juni 2016

De ideale koelkast voor jouw keuken

We gaan op zoek naar jouw ideale koelkast. In dit bloggen vertellen we je alles over verschillende koelkasten. 

Hoe kies je de juiste koelkast en wat zijn de verschillende mogelijkeheden...

De ideale koelkast voor jouw keuken

Van welke koelkast word jij blij?

 

Vrijstaand of inbouw

Grofweg zijn er twee verschillende modellen: een vrijstaand model en een inbouwmodel. Een inbouwmodel is prachtig weggewerkt in de keuken, zodat de koelkast het gecreëerde effect niet verstoord. Dit type kan daarnaast op hoogte geplaatst worden. Ideaal, want zo hoef je niet langer te bukken wanneer je een stuk fruit uit de groentelade wil pakken of een pak drinken onderin de deur weg wilt zetten. Ook voor een vrijstaand model valt iets te zeggen. Een vrijstaande koelkast kan allereerst gemakkelijk vervangen en verplaatst worden en bovendien heb je de keuze uit grotere modellen. De keuze is aan jou: ben jij iemand die de koelkast het liefst zo goed mogelijk wil verstoppen in je keuken of vind je dat een koelkast best in het zicht mag vallen om je keuken zo een onderscheidend karakter te geven? 

 

Amerikaanse koelkast

Kies je voor optie twee? Kijk dan eens naar de Amerikaanse koelkast: een grote koelkast die een moderne keuken helemaal compleet maakt. Bij dit model zijn het koel- en vriesgedeelte naast elkaar geplaatst. Verder ontbreekt het zeker niet aan luxe: de deur is in de meeste gevallen voorzien van een ice-dispenser en daarnaast bevat de koelkast een 0 graden zone waarvan je de vochtigheid zelf kunt regelen. Zo geniet je lekker lang van verse groenten en vers fruit. Ik hoor je denken: “Wat gaat dit grapje kosten?” Het Amerikaanse model is vanwege de grootte en luxe wat duurder dan een standaard type, maar denk maar zo: “Het kost wat, maar dan heb ik ook wat”.  

 

Koel/vriescombinatie

Geen Amerikaanse koelkast, maar wel eentje met koel- en vriesgedeelte? Dat kan! Ook hiervoor zijn er verschillende mogelijkheden. Zo heb je de keuze uit een model waarin het vriesgedeelte zich onder het koelgedeelte bevindt, ook wel upside-down genoemd, en een model waarbij juist sprake is van het omgekeerde. Het voordeel van het upside-down model is dat de twee gedeeltes een aparte deur hebben en dat het vriesvak bovendien wat royaler is. Wanneer je het lekker compact wil houden en niet bijzonder veel van de vriezer gebruikmaakt, is een koelkast met ingebouwd vriesvak geschikt. 

 

Meer inspiratie opdoen?