De gaskookplaat versus inductiekookplaat

Blogpost: 28 september 2017

De gaskookplaat versus inductiekookplaat

Tussen een gaskookplaat of inductiekookplaat kiezen is voor veel mensen nog niet zo gemakkelijk. Beide kookplaten hebben immers hun specifieke voordelen, dus het is maar net waar jouw voorkeuren liggen. Mocht jij ook twijfelen, dan hopen we je met dit artikel een eind op weg te helpen in je keuze. De voordelen van zowel een gas- als inductiekookplaat zetten we hier voor je op een rijtje.

Gaskookplaat
 

Voordelig in aanschaf

De meest bekende en traditionele kookvorm is de gaskookplaat. Koken op gas is vaak voordeliger dan koken op elektriciteit. Zo zijn de kosten van aanschaf, denk aan de kookplaat zelf en de pannen, vaak lager. Daarnaast is de warmtetoevoer bij een gaskookplaat het meest nauwkeurig te regelen, waardoor jij jouw gerecht perfect kunt bereiden.

Robuuste uitstraling

Groot fan van wokken? Dat gaat toch het makkelijkst op vuur. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. Voor de mensen die houden van een robuuste uitstraling is de gaskookplaat de grote winnaar. 

Inductiekookplaat
 

Veilig voor kinderen

Koken op inductie is een nieuwere, modernere kookvorm. De kookplaat werkt met een magnetisch veld dat snel opwarmt wanneer het in contact komt met speciale inductiepannen. Bij dit proces wordt alleen de bodem van de inductiepan warm en koelt de kookplaat achteraf snel af, dit maakt de inductieplaat een veilige keuze voor gezinnen met kinderen. 

Weinig energieverspilling

Doordat alleen de bodem van de pan wordt verhit, gaat er ook nauwelijks energie verloren. Deze kookplaat heeft bij uitstek het hoogste rendement qua energieverbruik. Daarbij is een inductiekookplaat vaak makkelijker in gebruik. Het beschikt over functies zoals een automatische timer, Stop & Go functie en diverse beveiligingen. Schoonmaken? Doekje erover en klaar is kees!

Al enig idee wat het gaat worden? Ontdek direct de keukens uit ons aanbod met de gaskookplaten of inductiekookplaten.

Ontwerp je eigen keuken!

Wil je weten welke kookplaat het beste past bij jouw interieur? Of waar je de kookplaat het beste kunt plaatsen in jouw keuken? Kom er direct achter door jouw eigen keuken in 3D te ontwerpen via onze website!