Complementaire kleuren
  • Complementaire keuken

Blogpost: 12 maart 2018

Complementaire kleuren

Een complementaire keuken kenmerkt zich door het gebruik van kleuren die recht tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Dit opvallende kleurcontrast maakt een echte blikvanger van je complementaire keuken. Kies voor een volledig complementaire keuken of zoek het contrast op in keukenaccessoires. Küchen Direct geeft je handige tips en tricks om jouw keuken een boost te geven met uniek kleurgebruik. Lees verder en laat je inspireren!

Een complementaire keuken: uniek en speels

Complementaire kleuren zijn kleuren die maximaal met elkaar contrasteren in de zogenoemde kleurencirkel. Dat zijn bijvoorbeeld rood en groen, geel en paars en blauw en oranje. Contrasten kunnen daarnaast ook voorkomen in lichte en donkere tinten, denk maar aan babyblauw en kobaltblauw. Of juist het maximale contrast van zwart en wit. Deze kleurcombinaties vallen op en kun je toepassen in je keuken voor een uniek en speels effect.

Een volledig complementaire keuken

Echte durfals maken de hele keuken complementair. Kies bijvoorbeeld voor witte keukenkasten en een diepzwart werkblad. Of ga voor rode keukenkastjes en groene eetstoelen, terwijl je de rest van de keuken neutraal houdt. Liever de uitstraling van je keuken iets rustiger houden? Ga dan voor donkere en lichte tinten. Zo kun je lichtblauwe keukenfronten bijvoorbeeld aanvullen met een diepblauwe retro koelkast. Voor een warme, contrasterende uitstraling bieden verschillende houttinten uitkomst. Wat dacht je van chocoladebruin met goudgeel?

Kleurcontrasten met complementaire accessoires

Wil je graag jouw keuken opvrolijken, zonder dat je gelijk jaren aan een bepaalde kleurencombinatie vast zit? Kies dan voor complementaire accessoires. Denk hierbij aan muurverf, tegels en keukenaccessoires. Wanneer je bijvoorbeeld een zwarte, witte of grijze keuken hebt en graag wat kleur wilt toevoegen, kies je voor een bepaalde accentkleur. Zo combineren rode tegeltjes of muurverf op de achterwand mooi met een rood koffiezetapparaat of een rode plantenbak. Bovendien zijn aanpassingen snel gedaan wanneer je bent uitgekeken op de kleur en een keer wat anders wilt.

Vraag ons gratis magazine aan

Wil je meer inspiratie opdoen op het gebied van complementaire keukens? Vraag dan geheel vrijblijvend ons gratis magazine aan, met 44 pagina’s vol inspiratie en keukenideeën. Bovendien vind je hier een uitgebreid overzicht van de keukens, met veel keuze in stijlen, kleuren en elementen.