Checklist voor de nieuwe keuken - Küchen Direct
  • Keukenchecklist

Blogpost: 6 januari 2020

Checklist voor de nieuwe keuken - Küchen Direct

Ben je van plan een nieuwe keuken te kopen en wil je zeker zijn dat je niets vergeet? Gebruik dan de handige checklist van Küchen Direct.

Wat mag ik niet vergeten?

Checklist voor de nieuwe keuken 

Keukens zijn er in talloze opstellingen, kleuren, stijlen en indelingen. Wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen zijn er daarom veel factoren waar je op moet letten en een keuze voor dient te maken. Wil je een nieuwe keuken kopen en wil je zeker weten dat je niets vergeet? Lees dan snel verder en gebruik de handige checklist van Küchen Direct. In deze blog geven we je alle tips rondom het kopen van jouw nieuwe keuken.

Zet jouw wensen op een rijtje

Maak een eenvoudig lijstje, zodat je precies weet wat jouw wensen zijn voor in de keuken. Denk hierbij aan de volgende elementen:

Uit hoeveel personen bestaat jouw (toekomstige) huishouden?
Hoe meer personen het huishouden bedraagt, hoe groter de keuken dient te zijn. Je hebt namelijk niet alleen meer spullen, maar je zult ook vaker met meerdere personen in de keuken bezig zijn. Met een groter huishouden zul je dankbaar zijn met wat extra opbergmogelijkheden.

Uitgebreide gerechten of een snelle hap?
Houd je ervan om heerlijk, uitgebreid te koken in de keuken? Dan zul je daar ook rekening mee moeten houden in de grootte van de keuken en de luxe van de apparatuur. De nieuwste keukenapparatuur biedt optimaal comfort in de keuken en hiermee maak je de uitgebreidste gerechten. Ben je meer van de snelle hap? Dan is deze luxe uiteraard overbodig.

Zijn er onderdelen van jouw oude keuken die je wilt behouden?
Soms is het mogelijk om een aantal onderdelen van je oude keuken te behouden. Denk hierbij aan de apparatuur of de kranen. In dit geval dien je er goed op te letten of de nieuwe onderdelen aansluiten op deze producten. Maak daarom een lijstje met de producten die je wilt behouden en overleg met een keukenadviseur of deze onderdelen herbruikbaar zijn.

Welke keukenapparatuur mag niet ontbreken in jouw keuken?
Denk goed na over de apparatuur die je wenst in jouw keuken. Wil je gebruik maken van een vaatwasser of heb je een grote diepvriezer nodig? Zet jouw wensen op een rijtje. Ben je een echte koffieliefhebber? Dan is een inbouw koffiezetapparaat misschien iets voor jou. Ook is het mogelijk om de wasmachine en droger te plaatsen in de keuken. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Eten in de keuken?
Wil je eten in de keuken en zo ja, met hoeveel personen? Ook hiermee dien je rekening te houden wanneer je jouw keuken gaat indelen. Als een eettafel niet past in de keuken, is een eetbar met krukken wellicht een optie. Dit is een heel leuk idee omdat je dan tijdens het koken al gezellig samen kunt zitten. Zeker wanneer je bezoek hebt, en zij normaal de woonkamer wachten tot het tijd is om aan te schuiven. Ook wordt het eten makkelijk meteen opgediend.

Hoe groot ben je?
Ja, dat klinkt misschien als een gekke vraag, maar ook dat is belangrijk bij de keuzes voor jouw nieuwe keuken. Wanneer je erg lang of klein bent dien je hiermee rekening te houden met de hoogte van het werkblad. Ook bepaal je hiermee de indeling van de kastjes. Bij lange mensen kies je idealiter voor hoge kasten, terwijl je bij kleine personen de voorkeur hebt voor lage kasten.

Kom langs in onze winkel

Wil je meer tips voor het uitkiezen van jouw nieuwe droomkeuken? Kom dan langs in een van onze winkels. Hier staan talloze keukens opgesteld in uiteenlopende stijlen en opstellingen. Bovendien staan onze adviseurs voor je klaar om je geheel vrijblijvend passend te adviseren en antwoord te geven op al jouw vragen. Meer inspiratie opdoen vanuit huis? Ook dat is mogelijk. Het gratis Küchen Direct magazine biedt talloze voorbeelden van de keukentrends van dit moment. Ontdek de trends vanaf jouw keukentafel!