Brand los met een 5 pits gaskookplaat

Blogpost: 12 februari 2018

Brand los met een 5 pits gaskookplaat

Een 5 pits gaskookplaat zorgt ervoor dat je meer ruimte hebt tijdens het koken. Ook heb je veel meer variëteit met een 5 pits gaskookplaat. Denk aan verschillende groottes van de branders, de maten van je fornuis en natuurlijk de mogelijkheid om nog meer pannen tegelijkertijd te laten pruttelen op je kookplaat. Alle voordelen en mogelijkheden die je hebt met een 5 pits gaskookplaat lees je in dit blog van Küchen Direct.

Waarom kiezen voor een 5 pits gaskookplaat?

Veel gaskookplaten hebben vier pitten, maar tegenwoordig kun je ook kiezen voor een 5 pits gaskookplaat. Door een extra gaspit toe te voegen, krijg je extra ruimte om te koken. Daarnaast profiteer je ook nog van de volgende voordelen:

  • Uitbreiden van gerechten. Misschien ben je wel een echte hobby-kok of houd je ervan om altijd lekker uitgebreid te koken, dan is een 5 pits gaskookplaat echt een uitkomst. Vaak heb je voor aardappels, vlees en groenten al drie pitten nodig en met nog een lekker sausje erbij zit je al op vier. Wanneer je dan bijvoorbeeld vooraf soep wilt serveren en de rest ook al vast wil voorgaren of jus erbij wilt serveren, dan is het fijn als je 5 pitten hebt. Daarnaast kun je met een vijfde pit eventueel een apart gerecht voor kinderen bereiden.
  • Ruimte. Met een 5 pits gaskookplaat (vanaf 80 cm) weet je zeker dat je naast je grote koekenpan ook nog ruimte over hebt voor andere pannen op het fornuis. Alles stabiel en stevig op het fornuis, dat is wel zo veilig.
  • Allergieën. Voor mensen met een allergie in het gezin kan een 5 pits gaskookplaat ook een uitkomst zijn. Je kunt dan namelijk twee gerechten makkelijk tegelijkertijd klaarmaken. Gezellig samen eten is wel zo fijn.

Meer mogelijkheden met een 5 pits gaskookplaat

Bij een kookplaat met vijf gasbranders kun je kiezen uit verschillende opzetten en formaten. De vele mogelijkheden hiervan zetten we graag voor je op een rijtje:

  • Wokken. Op een gaskookplaat kun je kiezen voor een wokbrander. Deze brander loopt rond toe waardoor je wokpan perfect op de brander past en alle warmte goed en gelijkmatig over de pan verdeeld wordt. De smaken van de wokgerechten blijven hierdoor nog beter behouden. Naast een wokpan kun je op deze brander ook je andere pannen plaatsen, die extra ruimte nodig hebben. Er zijn kookplaten waar de wokbrander in het midden zit of aan de zijkant geplaatst is. Wanneer de wokbrander aan de zijkant geplaatst zit houd je meer ruimte over voor het plaatsen van de andere pannen.
  • Breedtes. Een gaskookplaat met vijf pitten heeft verschillende breedtes van 70 tot 90 cm. Met een breedte vanaf 80 cm weet je zeker dat je al je pannen makkelijk naast elkaar kunt plaatsen op het fornuis.
  • Inbouw of vrijstaand. Je kunt kiezen voor zowel een kookplaat die ingebouwd wordt in het werkblad van je keuken als een vrijstaand fornuis met vijf branders. Zo kun je het uiterlijk van de gaskookplaat aanpassen naar de stijl van je keuken.

Topchefs kiezen voor gas

In restaurants kiezen chefs ervoor om op gas te koken en dit is niet voor niets. Gas is flexibel en warmt de pannen snel op. Met gas kun je de warmte namelijk goed regelen, waardoor je eten minder snel aanbrandt. Daarnaast zijn pannen waarmee je op gas kunt koken ook goedkoper dan pannen voor een inductiekookplaat. Je hoeft dus geen speciale pannen aan te schaffen. Zelfs zonder stroom kun jij nog lekker koken. Kies voor koken op gas net zoals de topchefs dat doen.

Plan een afspraak

Wil jij graag weten wat de mogelijkheden en voordelen van een 5 pits gaskookplaat zijn voor in jouw keuken? Plan een afspraak in met een van onze adviseurs om een juiste keuze te kunnen maken uit onze kookplaten en eentje die past bij jouw kookstijl. Zo kun je iedere keer weer met plezier een lekker gerecht op tafel toveren.