3. Nigella Lawsons frisse zalmsalade
Ingrediënten:
- 2 wildezalmfilets uit Alaska
- 2 lente-uitjes, schoongemaakt
- 1 tl zwarte peperkorrels
- 2,5 tl limoensap
- 2 tl zeezoutvlokken
- 3 el pompoenpitten
- 100 g waterkers
- 1 tl troebele appelciderazijn
- 1 kleine rijpe avocado
- 1 el koudgeperste koolzaadolie
Bereiding:
Leg de zalmfilets in een kleine koekenpan en zet ze onder kou kraanwater. Voeg de hele lente-uitjes en de peperkorrels toe. Knijp de limoen erboven uit, strooi het zout erover en breng alles zonder deksel aan de kook. Begint het water te borrelen, keer de filets dan, neem de pan van het vuur en laat hem 7 minuten staan. Haal de filets uit het water en laat ze volledig afkoelen; dit duurt ongeveer 1 uur.
Begin intussen met de salade. Rooster de pompoenpitten door ze in een droge koekenpan op het vuur te schudden. Het roosteren duurt niet lang dus blijf erbij en blijf de pitten omschudden.
Ben je klaar om de salade samen te stellen, doe dan de waterkers in een grote lage kom, sprenkel de zijn erover en schep de waterkers erdoor. Voeg nu de zalm toe, waarbij je het verwijdert en de vis naar wens in reepjes scheurt.
Halveer en ontpit de avocado en lepel het vruchtvlees op de zalm en de waterkers of snijd het in plakjes. Sprenkel de olie over de salade, strooi het zout en de helft van de geroosterde pompoenpitten erover en schep alles voorzichtig door elkaar. Bestrooi de salade met de rest van de pompoenpitten en tast toe.