Smeg: Italiaans design in jouw keuken – Küchen Direct

Smeg: Italiaans design in jouw keuken

Smeg is een keukenmerk met een Italiaanse oorsprong. Ondanks dat het merk zich inmiddels over meer dan 15 landen heeft verspreid, bevindt het hoofdkantoor zich nog steeds in het land van herkomst. Al maar dan 60 jaar staat Smeg bekend om keukenapparatuur van hoge kwaliteit met een stijlvol, Italiaans design. Kwaliteit, technologie en design zijn dan ook de kernwaarden van het merk. Ook het ‘Made in Italy’ gevoel speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van nieuwe keukenapparatuur. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met keukenapparatuur van Smeg? Lees dan snel verder om meer te weten te komen over dit merk.

De oorsprong van het merk

In 1948 werd Smeg opgericht door de Italiaanse Vittorio Bertazzoni. De fornuizen behoorden tot het eerste product van dit merk en zijn nog steeds een van de populairste in hun soort. Door de tijd heen ontwikkelde het merk zich steeds verder tot een leverancier van diverse keukenapparatuur. Door velen werd een keukenapparaat van Smeg gezien als een statussymbool. Het assortiment breidde uit, waardoor Smeg ook andere keukenapparatuur op de markt bracht. Vaatwassers, kookplaten en afzuigkappen maakten stap voor stap hun intrede. De koelkasten met een bijzondere jaren ’50 look wonnen al snel populariteit en zijn inmiddels wereldwijd bekend. Tegenwoordig speelt ook duurzaamheid een belangrijke rol. Smeg heeft een milieuvriendelijke visie, waarbij minimaal energieverbruik hoog in het vaandel staat.

Uitgelicht: Smeg fornuizen

Een van de meest toonaangevende producten uit de keukenapparatuurcollectie van Smeg zijn de fornuizen. Het bijzondere, en vaak kleurrijke, design maakt deze fornuizen uniek in hun soort. Het klassieke uiterlijk draagt bij aan de Italiaanse oorsprong van het merk. Daarnaast geniet je van optimaal gebruiksgemak en hoge kwaliteit met een Smeg fornuis. De keuze bestaat grofweg uit twee opties: een inductiekookplaat of een traditionele gaskookplaat. De geïntegreerde oven is vanzelfsprekend ook van hoge kwaliteit en biedt de mogelijkheid tot diverse bereidingen van heerlijke maaltijden en baksels. De fornuizen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen zowel ingebouwd worden als vrij worden geplaatst in de keuken. Uiteraard zijn de fornuizen uitstekend te combineren met andere keukenapparatuur van Smeg.

Bezoek een van onze winkels

Wil je de koelkasten of andere keukenapparatuur van Smeg met eigen ogen bekijken? Breng dan een bezoek aan een van onze winkels. Hier kun je de diverse keukenapparatuur van het merk op je gemak bekijken en verschillende modellen met elkaar vergelijken. Heb je een vraag of wil je graag advies? Dan staan onze professionele adviseurs hier voor je klaar.