Diverse ovens bij Küchen Direct

Ovens: oneindig veel keus

Een oven aanschaffen is niet altijd makkelijk. Door de vele mogelijkheden zie je misschien door de bomen het bos niet meer. Zo is iedere oven anders en hebben de ovens ook weer verschillende functies. Door de extra functies wordt koken nog gemakkelijker en daarom is het belangrijk om te weten welke gerechten je bereidt in de oven, zodat je een goede keuze kunt maken. Lees verder om te ontdekken welke oven bij jou past.

Welke soort oven? Van stoom- tot heteluchtovens

Wanneer je een oven gaat aanschaffen heb je keuze uit ovens met verschillende functies. De ovens zijn te verdelen in de volgende categorieën:

Heteluchtovens

Door de gelijkmatige circulatie van hete lucht wordt dit type oven snel verhit. Een heteluchtoven is geschikt voor het bereiden van veel verschillende gerechten. Bij deze oven is het goed om er rekening mee te houden dat de randjes van je ovenschalen niet te hoog zijn en dat u de schalen niet afdekt. Dit kan namelijk gelijke garing van je gerechten in de weg staan. Een voordeel van deze oven is dat je de rekken en bakplaten niet in het midden van de oven hoeft te schuiven, want de hete lucht wordt door de hele oven gecirculeerd.

Elektrische ovens

In deze oven zitten zowel boven als onder verwarmingselementen waardoor de temperatuur constant blijft. Daarom is dit type zeer geschikt voor het bakken van taarten, koekjes en cakes. Wel moeten de gerechten in het midden van de oven geplaatst worden voor een perfecte garing. Daarnaast kun je bij deze oven kiezen om enkel het onderste of bovenste verwarmingselement te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een pizzabodem bakken door alleen het onderste gedeelte van de oven te verwarmen. Gebruik het bovenste verwarmingselement bijvoorbeeld voor het smelten van kaas of het maken van een krokante laag kaas op een gerecht.

Stoomovens

Bij dit type oven wordt waterdamp gebruikt om de gerechten te verhitten. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld graag je groente, vlees of vis in een oven wilt bereiden. Ook blijven smaak en voedingsstoffen van deze gerechten beter bewaard doordat gebruik gemaakt wordt van het garen van voedsel in stoom.

Multifunctionele ovens

Bereid je vaak veel verschillende gerechten in je oven? Kies dan voor een multifunctionele oven. Hierin kun je zowel je groente, vlees en vis bereiden als je koekjes en taarten. Zo heeft deze oven onder en boven verwarmingselementen die los van elkaar warm kunnen worden. Daarnaast heeft deze oven een heteluchtoven functie en een grill-functie. Deze oven is een combinatie van 3 in 1.

De maten van je oven

Wanneer je een oven gaat uitzoeken is het handig om op een aantal aspecten te letten. Houd bijvoorbeeld rekening met de grootte van de oven- en bakschalen die je in de oven wilt zetten. Daarnaast hebben sommige ovens een kanteldeur en sommige een zwenkdeur. Als je de oven op ooghoogte plaatst, dan is een zwenkdeur een betere optie.

Maak een afspraak

Wil je graag meer informatie over een bepaalde soort oven of heb je een andere vraag over ovens? Maak dan een afspraak met één van onze deskundige adviseurs om je te laten helpen bij het maken van een keuze en al je vragen te beantwoorden.