Kookplaten – Küchen Direct

De kookplaten van Küchen Direct

Een van de meest essentiële onderdelen van een keuken is natuurlijk de kookplaat. Dit vormt het centrale punt van de keuken, hier bereid je immers het grootste gedeelte van jouw maaltijden. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een kookplaat die past bij jouw kookstijl. Bij Küchen Direct kies je uit verschillende soorten kookplaten.

Gaskookplaten

De meest traditionele soort kookplaat is de gaskookplaat. Een gaskookplaat typeert zich door de open vlam, waardoor vele professionele- en hobbykoks een voorkeur voor dit type kookplaat hebben. De temperatuur van de gaspitten is gemakkelijk en snel te reguleren doordat het vuur zich direct aanpast aan de gewenste sterkte. Daarnaast zijn alle soorten pannen geschikt voor een gaskookplaat, waardoor je geen speciale pannen hoeft aan te schaffen bij de aankoop van je nieuwe gaskookplaat.

Inductie kookplaten

De inductiekookplaat kenmerkt zich door efficiënte en energiebesparende eigenschappen. Doordat deze kookplaat geen vlam heeft, zal je niet snel te maken krijgen met een vlam in de pan. Bij een inductiekookplaat wordt slechts de bodem van de pan verhit, waardoor er weinig energie verloren gaat tijdens het koken. Het is echter niet zichtbaar of een kookzone heet is, waardoor je goed moet opletten tijdens én na het koken dat je je niet verbrandt. De plaat koelt snel af na het gebruik, waardoor je deze vrijwel direct na het koken schoon kunt maken.

Keramische kookplaten

Een keramische kookplaat kenmerkt zich door de snelle opwarming van de kookvlakken. Zodra de kookzones verwarmd zijn, lichten deze rood op. Hierdoor is een keramische kookplaat veiliger dan een inductiekookplaat: het rode licht geeft duidelijk aan dat de kookzone heet is, waardoor je deze niet snel met je handen zult aanraken. De temperatuur van de kookvlakken is eenvoudig en snel te reguleren door middel van de vermogensstanden van de kookplaat. Daarnaast is deze kookplaat eenvoudig schoon te maken door het egale oppervlak. Houd er wel rekening mee dat niet alle soorten pannen geschikt zijn voor een keramische kookplaat.

Bestel het gratis magazine

Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden wat betreft kookplaten? Bestel dan hier ons gratis magazine. Het magazine staat vol met verrassende ideeën en tips. Laat je inspireren door de mogelijkheden.