Koelkasten: ruim assortiment - Küchen Direct

Koelkast: één van de belangrijkste keukenapparaten

Een koelkast kiezen is één van de belangrijkste keuzes bij de aanschaf van nieuwe keukenapparatuur, omdat je hierin je verse etenswaren bewaard. Wist je dat van alle deuren in huis die van de koelkast het meest wordt geopend? Zo heb je bij het ontbijt, de lunch en het avondeten altijd meerdere producten uit de koelkast nodig. Daarnaast heb je ook nog het inladen van de boodschappen, drinken pakken of een snack waarbij je de koelkast opent. Het is een apparaat wat iedereen op iedere dag veelvuldig gebruikt. Genoeg redenen dus om een goede keuze te maken, maar hoe maak je die uit zoveel aanbod? Graag zetten wij wat aandachtspunten op een rijtje. Hierdoor wordt het kiezen een stuk makkelijker!

Energielabel

De koelkast is in huis één van de apparaten die het meeste verbruikt. Daarom wil je natuurlijk een model dat zo min mogelijk energie verbruikt. Om te zien hoeveel een koelkast verbruikt kun je kijken naar het energielabel. Hierbij is het goed om te weten dat een model met het label A het minst zuinig is. De labels B, C en D mogen namelijk bij een koelkast niet meer verkocht worden. Wil je voor de meest zuinig optie kiezen? Kies dan voor een koelkast met het label A+++.

Grootte van je huishouden

Over het algemeen geldt vaak: hoe groter je huishouden, hoe groter de koelkast. Een klein model bestaat vaak uit drie planken met groentelades, zoals een tafelmodel en de grootste modellen bestaan uit twee deuren vaak in combinatie met vriesvakken, zoals kastmodellen. Soms laat een keukenruimte het niet toe om grote modellen te plaatsen. Vraag jezelf dus ook af waar je de koelkast wil plaatsen en wat de afmetingen zijn. Bij alle koelkasten worden altijd de lengte, hoogte en diepte vermeld, zodat je kan meten of de koelkast past in de ruimte die je voor ogen hebt.

Vrijstaand of inbouw

Bij een koelkast kun je kiezen voor een vrijstaand of een inbouwmodel. Een inbouwmodel wordt prachtig weggewerkt in je keuken, zodat de koelkast de uitstraling van je keuken niet verstoord. Dit type kan daarnaast op hoogte geplaatst worden. Ideaal, want zo hoef je niet langer te bukken als je bijvoorbeeld iets uit de groentelade wil pakken. Daarnaast kun je kiezen voor een vrijstaand model. Deze modellen zijn makkelijker te vervangen en te verplaatsen. Ook kun je bij deze kiezen uit grotere modellen, zoals Amerikaanse koelkasten. Met deze laatste variant haal je direct een prachtige eyecatcher in je keuken.

Koel/vriescombinatie

Tot slot kun je kiezen voor koelkasten met of zonder vriesvak. Sommige mensen vinden het juist fijner om een aparte vriezer te hebben, terwijl andere het fijner vinden om een model met zowel een koel- als vriesruimte te hebben. De modellen met een ingebouwd vriesvak zijn compacter. Wil je liever een koel- en vriesgedeelte met aparte deuren? Kies dan voor het upside-down model. Bij deze modellen bevindt het vriesgedeelte zich onder het koelgedeelte. Het voordeel hiervan is dat de twee gedeeltes een aparte deur hebben en dat het vriesvak bovendien royaler is.

Kom voor advies naar de winkel!

Heb je voor ogen welke factoren voor jou van belang zijn bij het aanschaffen van een koelkast? Kom dan naar onze winkel. Hier kunnen onze deskundige adviseurs je helpen bij het maken van een keuze en al je vragen beantwoorden. Bovendien kun je rondlopen om alle koelkasten goed te bekijken en tot een goede keuze te komen!