Ontdek de verschillende afzuigkappen - Küchen Direct

Ontdek de talloze mogelijkheden van een afzuigkap

Een afzuigkap is onmisbaar in iedere keuken en helpt om vervelende kookgeurtjes te bestrijden. Er bestaan zeer uiteenlopende afzuigkappen met ieder hun eigen kenmerken. Iedere afzuigkap is geschikt voor een andere type keuken. Wij vertellen je graag meer over de verschillende opties.

Inbouw afzuigkap

Een inbouw afzuigkap wordt, zoals de naam al doet vermoeden, ingebouwd in een speciale bovenkast boven de kookplaat. Logischerwijs heeft dit type afzuigkap dan ook een onopvallend design, doordat deze naadloos wordt ingebouwd in de onderzijde van de kast. Hierdoor kan je de afzuigkap altijd zo gebruiken zonder dat je iets hoeft open te schuiven.

Geïntegreerde afzuigkap

Daarnaast bestaat er ook een geïntegreerde afzuigkap. Deze afzuigkap wordt volledig geïntegreerd met het design van de keuken. Zo valt deze afzuigkap totaal niet op. De afzuigkap wordt gemonteerd in een kastje boven de kookplaat dat hetzelfde uiterlijk heeft als de rest van de keuken. Vervolgens hoef je alleen maar het kastje te openen om gebruik te maken van de afzuigkap. Het grote voordeel van dit type is dan ook dat de afzuigkap niet in het zicht hangt en de keuken zijn strakke uitstraling behoudt. 

Vlakscherm afzuigkap

Ook dit type heeft een onopvallend design. Een vlakscherm afzuigkap heeft een uittrekbaar scherm dat alleen hoeft worden uitgetrokken tijdens het koken. Hierdoor heb je er op andere momenten geen last van. Ook dit type wordt gemonteerd in een bovenkastje bij het kookgedeelte.  

Wand afzuigkap

Een wand afzuigkap wordt, in tegenstelling tot de bovenstaande varianten, aan de wand gemonteerd. Hierdoor dient deze afzuigkap niet alleen als functioneel object in de keuken, maar is het ook een stijlvolle toevoeging. Dit type heeft dan ook vele verschillende designs, zodat jij altijd een model kiest dat past bij jouw keukenstijl. Kies bijvoorbeeld voor een traditioneel model voor een klassieke keuken of ga voor een diagonale variant voor een moderne keukenstijl.

Eiland afzuigkap

Een eiland afzuigkap is speciaal ontworpen voor keukens met een kookeiland. In deze eiland keuken wordt dit type afzuiging dan ook vaak boven het kookeiland gemonteerd. Naast het voorkomen van kookluchtjes in de keuken, heeft deze afzuigkap ook zeker een decoratieve functie. Immers hangt deze afzuigkap goed in het zicht en dient het echt als onderdeel van jouw keuken. Ga daarom altijd voor een model dat goed bij de stijl van jouw keuken past.

Plafondunits

Daarnaast bestaan er ook nog plafondunits. Deze afzuigkappen worden, in tegenstelling tot bovenstaande modellen, in het plafond gemonteerd. Hierdoor heb je dan ook geen bovenkast meer nodig. Ook dit type is uitermate geschikt voor eiland met een kookeiland. Vaak wordt in dit soort keukens de plafondunit boven het kookeiland bevestigd. Wil je dus liever geen opvallende afzuigkap in jouw eiland keuken? Dan is dit een geschikt model! Natuurlijk is deze plafondunit ook geschikt voor andere keukenopstellingen.

Downdraft

Een vrij nieuwe vorm van afzuiging is de downdraft. Met deze kookveldafzuiging worden de nare geurtjes naar beneden gezogen. Dit type afzuiging wordt vaak achter of naast de kookplaat in het werkblad van jouw keuken geplaatst. Dit bespaart ruimte in de keuken, waardoor je bijvoorbeeld meer plek hebt voor opbergkasten. Handig toch?

Bestel ons gratis keukenmagazine

Welke afzuigkap het meest geschikt is voor jouw keuken is dus vaak afhankelijk van het design van de keuken. Daarnaast heb je de keuze uit een subtiele, verborgen afzuigkap of een opvallende afzuigkap die goed zichtbaar is en een decoratieve functie heeft in de keuken. Ben je er nog niet helemaal uit welke optie voor jou het beste is? Bestel dan ons gratis magazine en laat je nog wat meer inspireren over de verschillende mogelijkheden!