Houten aanrechtblad – Küchen Direct

tijdloos, warm en gezellig

Een houten aanrechtblad

Houten aanrechtbladen geven je keuken een rustieke, natuurlijke uitstraling. Hout is heel mooi te combineren met andere materialen en past dus perfect in jouw keuken. Door de natuurlijke houtnerven is ieder houten aanrechtblad uniek. Hout is bij alle woonstijlen inzetbaar. Of je nu een landelijke keuken of een moderne keuken wil, een houten aanrechtblad zal altijd een mooie, rustgevende toevoeging zijn.

Houtsoorten aanrechtblad

Het grootste voordeel van hout is dat het een natuurproduct is met een unieke uitstraling. Er zijn verscheidene houtsoorten verkrijgbaar. Er wordt meestal gekozen voor een harde houtsoort zoals beuken, eiken, mahonie of teak. Hout is in het algemeen niet hitte-, kras- en vochtbestendig. Daardoor heeft een houten aanrechtblad veel onderhoud nodig. Door de beschermende toplagen van de houten keukenbladen zijn krassen en vochtvlekken te voorkomen.

Onderhoud van een houten aanrechtblad

Hout dient goed met olie te worden behandeld. Bij kleine beschadigingen of vlekken kan het dan goed opgeschuurd worden. Hierna is het raadzaam om het keukenblad opnieuw met olie te behandelen. Het is verstandig om vochtige vaatdoeken of handdoeken niet te lang op een houten aanrechtblad te laten liggen. Vermijd het gebruik van sterke schoonmaakmiddelen, zoals gootsteenonstopper, chloor en bleek. Deze zorgen voor verkleuringen in het aanrechtblad.

De voordelen op een rij

We hebben de vier grootste voordelen voor je op een rij gezet:

  • Keuze uit vele houtsoorten
  • Houten aanrechtbladen zijn tijdloos en uniek
  • Hout geeft je keuken een natuurlijke en warme uitstraling
  • Hout is uitstekend te combineren met andere materialen

De mogelijkheden

Benieuwd naar welk aanrechtblad het beste in jouw interieur past? Bekijk dan de collectie op onze website, of kom eens langs in een van onze winkels bij jou in de buurt. Onze adviseurs beantwoorden graag al je vragen en laten je vrijblijvend de verschillende mogelijkheden zien.