Betonnen aanrechtblad

Betonnen aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad is de laatste jaren erg in opkomst en het is een mooi natuurproduct. Het blad bestaat namelijk uit speciaal cement. Door dit speciale cement is het blad sterk en duurzaam. Daarnaast geeft het aanrechtblad een industrieel karakter aan je keuken door de robuuste, maar toch stijlvolle uitstraling. Hierdoor passen deze aanrechtbladen goed in verschillende stijlen keukens, zeker in de moderne keukens waarbij de uitstraling van beton een absolute lust voor het oog is. De bladen worden op maat gemaakt, zodat deze passen in iedere keuken.

Betonnen aanrechtblad

Met een aanrechtblad van beton krijgt je keuken een natuurlijke uitstraling. Beton is een robuust materiaal en komt goed tot zijn recht in een industriële inrichting, maar zorgt ook voor een stoere aanvulling van een modern interieur.

Eigenschappen van beton

Beton is een natuurlijk product en heeft daardoor een onregelmatige structuur. Dat zorgt voor de levendigheid en de authentieke uitstraling van het materiaal. Tijdens het productieproces ontstaan er oneffenheden die het aanrechtblad hun eigen, unieke karakter geven.

Een betonnen aanrechtblad neemt dankzij een vuilafstotende coating minder snel vlekken op. Om het materiaal extra stevig te maken wordt het betonnen blad voorzien van glasvezelwapening.

Beton is goed te combineren

Een betonnen aanrechtblad is voorzien van een neutrale, natuurlijke kleur. Daardoor is het gemakkelijk te combineren met andere kleuren en materialen.

Denk aan een combinatie met hout, maar beton past bijvoorbeeld ook bij neutrale kleuren als wit of zwart of een felle kleur. De onregelmatigheden van het materiaal geven het blad een uniek uiterlijk dat bij zowel een moderne, landelijke of industriële inrichting past. 

Onderhoud van een betonnen aanrechtblad

De meeste natuurproducten vragen om goed onderhoud voor een extra lange levensduur. Je maakt beton gemakkelijk schoon met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel. Gebruik nooit schuurmiddelen of een schuurspons. Verwijder vlekken veroorzaakt door vet, thee en rode wijn meteen om te voorkomen dat ze intrekken.

Gebruik regelmatig een sopje met vloeibare, groene zeep om het betonnen aanrechtblad goed te onderhouden. Ondanks dat beton stevig materiaal is, raden we aan altijd een snijplank te gebruiken om beschadigingen te voorkomen.

Meer weten over betonnen aanrechtbladen?

Wil je meer weten over betonnen aanrechtbladen? Bestel dan geheel gratis ons keukenmagazine of kom eens langs in een van onze winkels voor inspiratie. Onze adviseurs laten je graag alle kleuren en mogelijkheden zien.

Terug
Sluiten