Plaatsen van een keuken; de voorbereidingen – Küchen Direct

Zelf een keuken plaatsen is weggelegd voor de doorgewinterde klusser.

Een nieuwe keuken plaatsen

 

Nieuwe keuken plaatsen: wat doe je zelf en wat laat je doen?

Zelf een keuken plaatsen is weggelegd voor de doorgewinterde klusser. Maar voordat je een nieuwe keuken monteert, heb je al twee klusfases achter de rug: het slopen van de oude keuken en het voorbereiden van de kookruimte. Weet wat er allemaal belangrijk is om goed te kunnen bepalen wat je zelf wilt doen bij het plaatsen van een nieuwe keuken.

Oude keuken eruit, nieuwe keuken erin

Wanneer je een nieuwe keuken gaat monteren is het belangrijk goede voorbereidingen te treffen. Hierbij moet je eerst de oude keuken slopen. Een typisch karwei om zelf te doen, maar vergis je niet: het is zeker geen hobbyklusje. Zorg ervoor dat je het juiste materiaal in huis hebt zoals werkhandschoenen, schoenen met stalen neuzen en een veiligheidsbril. Professioneel gereedschap en een grote afvalcontainer helpen bij de efficiëntie. Hoewel anders doet vermoeden, vraagt het slopen van de keuken namelijk om een doordachte aanpak. Zomaar de beuk erin gooien is er niet bij omdat je de waterleiding, gasaansluiting en elektriciteitsdraden ongedeerd wilt laten en, niet geheel onbelangrijk: je eigen voeten ook.

Voorbereiden keuken plaatsen

Hoeveel voorbereiding je moet treffen om de nieuwe keuken te monteren, ligt aan de wensen. Mocht je vloerverwarming willen dan betreft dit de eerste fase van het project. Voor het plaatsen en verplaatsen van stopcontacten en leidingen is het noodzakelijk je keukenplan erbij te nemen. Een afwijking van één centimeter zorgt er al voor dat de afzuigkap bijvoorbeeld niet gemonteerd kan worden. Plaats je een tussenwand of een bar, wees dan ook zeer secuur in verband met de keukenkasten en het aanrechtblad die op maat gemaakt worden. Eventueel nieuwe deurposten en raamkozijnen plaats je als laatste in deze fase. 

Je keuken samenstellen

Was nog nooit zo makkelijk

Nieuwe keuken monteren

Zelf een nieuwe keuken monteren kan een goedkoop en spannend avontuur zijn of uitlopen op een dure grap. Omdat alles op maat wordt geleverd en precies past in je kookruimte, zou je zeggen dat er weinig mis kan gaan. Maar juist doordat de keukenmontage zo nauw komt kan het ook flink scheeflopen. Achteraf een keukeninstallateur inschakelen om de schade recht te trekken kan dan tot een grote kostenpost leiden. Bekijk objectief waar je goed in bent en wat je aan de professional overlaat. Gips bijvoorbeeld zelf de tussenwand voor je bar, maar laat de keukenmonteur alle kasten waterpas installeren!

Je keuken laten monteren door een expert van Küchen Direct

Bij Küchen Direct houden we niet van gedoe. We vertellen daarom graag eerlijk en open welke prijzen we hanteren voor het inmeten, bezorgen en monteren. Maak zelf een rekensom en beslis of je liever zelf monteert of het overlaat aan een expert.

Inmeten: € 50,-

Bezorgen: € 100,-

Monteren: € 150,- per strekkende meter


Advies over het plaatsen van een keuken

Weet je nog niet precies of je je keuken zelf wilt plaatsen of monteren? Bezoek dan een van de showrooms van Küchen Direct. Een adviseur geeft je graag advies en legt helder uit wat je kunt verwachten als je zelf je keuken wilt installeren en monteren. Al je vragen beantwoordt hij ook graag online, je kunt nu direct chatten. Vanzelfsprekend kun je het karwei van slopen, voorbereiden en monteren ook aan onze vakmensen overlaten!