Energiezuinige keukenapparatuur

 

Wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen

Hoe kies ik energiezuinige apparatuur?


De huidige generatie keukenapparatuur kun je nauwelijks meer vergelijken met die van enkele jaren geleden. Niet alleen als het gaat om innovatie en technische snufjes, is er ontzettend veel verbeterd. Ook als het om energiezuinigheid gaat, zijn er heel veel ontwikkelingen. Door de beste apparatuur te kiezen voor je keuken, kook je niet alleen prettig. Je bespaart bovendien flink op energiekosten! Bij Küchen Direct kies je uit diverse merken energiezuinige apparatuur, passend bij jouw droomkeuken.

Heb je een concrete vraag over apparatuur of jouw persoonlijke situatie? Neem contact op met een adviseur.

Een energiezuinige koelkast

Hoewel een A+-label er wellicht voor je gevoel goed uitziet, is het een van de slechtste energielabels voor bijvoorbeeld koelkasten. Er zijn momenteel al koelkasten met het A+++-label, waarmee je echt significante besparingen kunt realiseren. Over het algemeen is de aanschafprijs van zo’n koelkast wel hoger, maar dit verdien je in korte tijd terug.   

Zuinige ovens

Wanneer je bij een elektrische oven voor een heteluchtoven kiest, verbruik je wel tot 14 procent minder energie. Let bij een kiezen van een oven ook altijd op het formaat. Kook je niet vaak voor veel personen, dan kan een kleine oven in jouw keuken volstaan. Daarmee bespaar je wederom op energiekosten. 

Zuinige afzuigkap

De nieuwe generatie afzuigkappen is voorzien van innovatieve technieken die energie besparen. Daarnaast is het belangrijk om een afzuigkap te kiezen die past bij jouw situatie, dus niet te groot en niet te klein. Laat je hierover goed adviseren! Zorg er daarnaast voor dat je de filters van je afzuigkap regelmatig verwisselt en het lampje alleen aandoet als het nodig is.

Zuinige vaatwasser

Wanneer je op zoek gaat naar een energiezuinige vaatwasser, zul je zien dat er een groot aanbod is. Wil je minder water gebruiken of juist minder elektriciteit of beide? En vind je het daarnaast ook nog belangrijk dat een vaatwasser snel is? Küchen Direct heeft een selectie gemaakt van energiezuinige en gelijktijdig kwalitatieve vaatwassers met uitstekende garantie. 

Meer energiebesparingstips

Wanneer je kiest voor energiezuinige apparatuur, kun je behoorlijk wat besparen. Maar daarnaast zijn er nog genoeg andere manieren om zuiniger om te gaan met alle apparatuur in je keuken.  

  • Kook water in de waterkoker en niet in een fluitketel of in een pannetje.
  • Zet apparaten zoals het koffiezetapparaat uit en haal de stekker uit het stopcontact als je ze niet gebruikt.
  • Ontdooi producten niet in de magnetron, maar haal ze tijdig uit de vriezer en laat ze in de koelkast rustig op temperatuur komen.
  • Kies een stoomoven, je hebt nagenoeg geen gasfornuis meer nodig en kookt een volledige maaltijd terwijl je maar één energiebron nodig hebt.

Advies over zuinige keukenapparatuur

Zoek je voor jouw nieuwe keuken de ideale balans tussen duurzaamheid, design en functionaliteit? Kom dan eens kijken in een van de showrooms van Küchen Direct. Hier zie je een selectie van de beste apparatuur met een innovatief karakter. Natuurlijk geven we graag antwoord op alle vragen die je hebt, maar voel je vooral vrij om zelf goed rond te kijken. Ook online geven we je graag advies. Chat met een adviseur en leg hem je vraag voor. Hij gaat voor je op onderzoek uit en komt snel met een antwoord. Handig!