Elektrisch koken: voor- en nadelen – Küchen Direct

Elektrisch koken: voor- en nadelen

Elektrisch koken kan zowel op keramische als inductie kookplaten. Waar je ook voor kiest: aan de toekomst denk je zeker met elektrisch koken. In het verleden kookte men vaak op gas. Dit is een manier van koken die in de toekomst gaat verdwijnen. Daarom kiezen steeds meer mensen voor de kookvorm waarbij elektriciteit wordt gebruikt. Wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen hiervan? Lees meer en ontdek alle mogelijkheden van elektrisch koken.

 

Inductie en keramische kookplaten zijn beide elektrisch

Zowel de al lang bestaande keramische als de nog niet zo lang bekende inductiekookplaten zijn beide vormen van elektrisch koken. Tussen deze twee zitten verschillen, maar in een paar aspecten komen ze overeen. Het eerste is natuurlijk dat beide kookplaten gebruik maken van elektriciteit. Daarbij maakt het ook geen verschil uit als het gaat om uitstraling. Beide kookplaten hebben een strakke uitstraling die perfect past in bijvoorbeeld moderne en greeploze keukens. Daarnaast hebben ook beide kookplaten de mogelijkheden tot uitbreiding van de kookzones. Naast deze overeenkomsten zijn er ook verschillen te ontdekken.

 

Keramisch of inductie: de verschillen

Tussen keramische en inductiekookplaten zitten een aantal verschillen. Deze zet Küchen Direct graag voor je op een rijtje:

  • Aanschafwaarde. Wanneer je wilt besparen op de aanschaf van je nieuwe keuken kies dan voor een keramische kookplaat. Deze is in aanschafwaarde minder duur dan de inductiekookplaat.

  • Duur van verwarmen. Een inductiekookplaat warmt sneller op in tegenstelling tot een keramische kookplaat. Dus wanneer je altijd weinig tijd hebt om te koken dan is koken op inductie meer een aanrader.

  • Kookzones. Bij keramische heb je de mogelijkheid om te kiezen voor uitbreidbare kookzones en bij inductie voor flexibele kookzones. De manier van koken bepaalt uiteindelijk hierbij welke aansluit bij je wensen.

  • Veiligheid. Op een inductiekookplaat zit kinderbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat kinderen de instellingen niet zomaar kunnen wijzigen. Ook werkt de kookplaat alleen wanneer er een pan op staat. Bij een keramische kookplaat blijft deze nog lang warm en is het dus even wat meer opletten met kleine kinderen in de buurt.

 

Laat je inspireren

Ben je benieuwd naar de opties van de verschillende kookplaten? Vraag dan ons gratis keukenmagazine aan, zodat je thuis eens rustig kunt kijken wat er allemaal mogelijk is. De aanpak van Küchen Direct is eenvoudig: direct de laagste prijs. Bij ons weet je direct waar je aan toe bent. Bekijk ook de onderstaande video en bepaal voor welke kookwijze jij gaat!